Site icon Експерт

Полтавські галушки з кисломолочним сиром: якщо не хочеться морочитися з вечерею

Знамениті полтавські галушки просто готуються і підкорять кожного українця. Вони смачні з будь-якою начинкою або взагалі без неї. А ми пропонуємо приготувати варіант із солоним сиром.

Для цієї страви не потрібно тонко розкачувати тісто, як для вареників, або готувати складну багатокомпонентну начинку. Галушки з сиром готуються по-справжньому просто, а якщо додати шкварки, то задоволення гарантоване.

Ліниві галушки з сиром і шкварками

Інгредієнти:

У велику миску вбити яйця, додати сир, посолити й поперчити за смаком. Сир краще брати домашній і високої жирності. Ретельно перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 10-15 хвилин. За цей час приготуйте засмажку.

Для засмажки наріжте сало кубиком і обсмажте на розігрітій сковороді з олією 2-3 хвилини. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і смажте все разом до золотистого кольору.

На вогонь поставте каструлю з водою і доведіть до кипіння. Розкачайте тісто в ковбаску, наріжте шматочками і всипте галушки в окріп. Варіть вироби, поки вони не спливуть. Подавайте сирні галушки із засмажкою, зеленню та сметаною.

Галушки з сиром рецепт / скріншот Youtube

Картопляні галушки з сиром

Інгредієнти:

Картоплю відваріть до готовності та розімніть у пюре на воді. Посоліть і поперчіть, вмішайте одне ціле яйце і жовток другого.

Сир перетріть через сито або розімніть товкачем. Додайте яєчний білок, сіль і перець за смаком, рубану зелень.

З картопляного тіста розкачайте товсту “ковбаску”. Наріжте на тонкі кружальця, розімніть руками і всередину кожного викладіть начинку. Заліпіть краї тіста і сформуйте кульки.

Готові галушки відваріть у киплячій воді, поки вони не спливуть (3-4 хвилини). Подавайте із засмажкою, сметаною або з вершковим маслом.

Читати повну версію