Site icon Експерт

Пісні чебуреки з грибами – чудовий перекус для тих, хто не їсть м’ясо

У цих чебуреках немає м’яса, але ти навіть не звернеш на це уваги, коли спробуєш їх. Вони дуже смачні!

Чебуреки – це традиційна страва кримськотатарської кухні. Зазвичай їх готують із пісного тонкого тіста з начинкою з м’ясного фаршу, цибулі та зелені, а потім обсмажують в олії до золотистої скоринки. Але з нагоди Великого посту Люкс пропонує версію з грибами.

Рецепт пісних чебуреків

Інгредієнти:
Тісто:
– 500 г борошна
– 250 мл окропу
– сіль
2 ст. л. рослинної олії

Начинка:
– 1 цибулина
– 1 морквина
– 500 г печериць
– сіль
– перець

Для смаження:
– 500 мл рослинної олії

Приготування:

  1. До борошна додай 1 ч. л. солі, олію та окріп. Спочатку перемішай ложкою, потім обережно виміси тісто руками. Загорни його в плівку і залиш на 15 хвилин.
  2. Приготуй начинку. Цибулю наріж кубиками, моркву натри на тертці й обсмаж на 2 ст. л. олії до золотистості. Гриби дрібно поріж, додай до овочів, посоли, поперчи і тушкуй, поки не випарується волога.
  3. Тісто вимішай і розділи на 15 шматочків. Кожен шматочок розкачай у круглий пласт розміром із блюдечко. Виклади на нього 1 ст. л. начинки, сформуй чебурек і щільно защипай краї.
  4. У сковороду налий олію, добре нагрій її і виклади два чебуреки. Смаж на середньому вогні до золотистої скоринки, потім переверни і смаж з іншого боку також до золотистості. Посмаж усі чебуреки, за необхідності підливаючи олію. Готово!

До цих чебуреків гарним доповненням буде легкий суп із гречкою, який також підходить для посту.

Читати повну версію