Site icon Експерт

Ніжні сирники, як у дитячому садку: роками перевірений рецепт

Як приготувати пишні сирники, рецепт яких у вас проситимуть усі знайомі.

Сирники – це дуже популярна страва, яку пробував майже кожен, але не всі вміють готувати. Вони чудово підходять для сніданку і як десерт до чашечки кави.

Розглянемо, як приготувати сирники, які вийдуть навіть у того, хто не дружить із кулінарією.

Прості сирники – рецепт із манкою

Сирники з манкою виходять особливо ніжними, з хрусткою скоринкою зверху. Для приготування вам знадобляться:

З’єднайте разом усі інгредієнти. У вас має вийти однорідна суміш.

Далі формуємо сирники. Особливо зручно для цього використовувати склянку – просто накрийте ємністю сирник і обертайте, формуючи його круглими стінками.

Обсмажуйте сирний десерт на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору.

Готові сирники варто подавати гарячими, посипавши цукром або разом із варенням, сметаною чи медом.

Якщо хочете приготувати сирники в духовці, то це буде навіть простіше. Для початку розігрійте духовку до 180 градусів, викладіть на деко сирники з кисломолочного сиру і випікайте близько 20 хвилин до золотистого кольору.

Сирники з шоколадом

Коли захочеться чогось особливого, можна приготувати сирники з сиру з шоколадом. Для них вам знадобляться:

У мисці змішайте всі інгредієнти, крім шоколаду. У вас має вийти гладке тісто.

Розігрійте олію на сковороді. Викладіть на поверхню 2-3 ложки тіста, формуючи сирники, а всередину поставте шматочок шоколаду.

Готуйте до золотистого кольору. Подавати такі сирники потрібно теплими або підігрітими, щоб шоколад усередині був м’яким.

Читати повну версію