Site icon Експерт

Найсмачніша смажена картопля, як у бабусі: ділимось покроковим рецептом

Бабусина картопля завжди найсмачніша. Вона і золотиста, і хрустка, але м’яка всередині. Шматочки не прилипають до сковорідки, цибуля дає гарний аромат і стає солодкуватою. Якщо ви хочете пригадати цей улюблений смак – скористайтесь наступним рецептом.

Ідея приготування смачної смаженої картоплі, як у бабусі, опублікована на сторінці фудблогерки olga riabenko в Instagram.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Очистіть і наріжте картоплю соломкою середньої товщини.

2. Обсушіть паперовим рушником – це важливо для хрусткої скоринки.

3. У сковорідці нагрійте олію.

4. Змішайте гарячу олію з борошном та швидко перемішайте, щоб утворилась однорідна суміш без грудок.

5. Борошно зробить тонку золотисту скоринку.

6. Висипте картоплю у сковорідку й перемішайте так, щоб кожна соломинка вкрилася ароматною “масляно-борошняною” оболонкою.

7. Залиште картоплю на середньому вогні підрум’янитися першим шаром – не перемішуйте одразу. Коли низ схопиться – обережно переверніть. За весь час приготування 2–3 перемішування, не частіше.

8. Додайте цибулю і смажте до прозорого стану. Посоліть і додайте спеції наприкінці, щоб не витягували вологу.

Читати повну версію