Site icon Експерт

Маринований перець на зиму: простий рецепт смачної закуски

Сезон солодкого перцю тільки починається, однак уже варто обирати рецепти простих та смачних салатів та закусок на зиму. З цим рецептом консервувати перець легко — не потрібно багато інгредієнтів, а взимку овоч буде смачним, пікантним та ароматним. Як приготувати маринований перець на зиму, розповідаємо далі. 

Для закуски потрібно: 

Покроковий рецепт приготування маринованого перцю: 

1. Спершу потрібно простерилізувати банки та кришки зручним способом — можна стерилізувати у духовці чи парою, кришки прокип’ятити 3-5 хвилин. 

2. Підготувати перець — добре помити, видалити плодоніжку та насіння. Перець потрібно розрізати на смужки, можна смужки ще розрізати навпіл під кутом 45 градусів.

3. У каструлю потрібно викласти перець, влити воду, додати часник, лавровий лист, духмяний перець, гвоздику, цукор, сіль. Поставити на середній вогонь та проварити 5 хвилин після закипання. 

4. Зняти каструлю з вогню, додати оцет та соняшникову олію.

5. У стерилізовані банки викласти перець з приправами та залити рідиною, в якій він варився, до верху банки. Закрити кришками та закатати. 

6. Банки перевернути на дно та залишити під ковдрою до повного остигання. Зберігати закуску можна у прохолодному приміщенні. 

Додатково стерилізувати банки з перцем не потрібно, адже овоч варися і пройшов достатню термічну обробку. 

Читати повну версію