Сезон солодкого перцю тільки починається, однак уже варто обирати рецепти простих та смачних салатів та закусок на зиму. З цим рецептом консервувати перець легко — не потрібно багато інгредієнтів, а взимку овоч буде смачним, пікантним та ароматним. Як приготувати маринований перець на зиму, розповідаємо далі.
Для закуски потрібно:
- Солодкий перець — 1 кг,
- Вода — 400 мл,
- Цукор — 2 ст. л,
- Сіль — 1 ст.л,
- Лавровий лист — 1 лист,
- Духмяний перець — 2 горошини,
- Гвоздика (спеція) — 1 бутон,
- Часник — 2 зубчики,
- Оцет 9% — 2 ст. л,
- Олія соняшникова — 50 мл.
Покроковий рецепт приготування маринованого перцю:
1. Спершу потрібно простерилізувати банки та кришки зручним способом — можна стерилізувати у духовці чи парою, кришки прокип’ятити 3-5 хвилин.
2. Підготувати перець — добре помити, видалити плодоніжку та насіння. Перець потрібно розрізати на смужки, можна смужки ще розрізати навпіл під кутом 45 градусів.
3. У каструлю потрібно викласти перець, влити воду, додати часник, лавровий лист, духмяний перець, гвоздику, цукор, сіль. Поставити на середній вогонь та проварити 5 хвилин після закипання.
4. Зняти каструлю з вогню, додати оцет та соняшникову олію.
5. У стерилізовані банки викласти перець з приправами та залити рідиною, в якій він варився, до верху банки. Закрити кришками та закатати.
6. Банки перевернути на дно та залишити під ковдрою до повного остигання. Зберігати закуску можна у прохолодному приміщенні.
Додатково стерилізувати банки з перцем не потрібно, адже овоч варися і пройшов достатню термічну обробку.

