Site icon Експерт

Ідеальний сніданок на День святого Миколая

Цього року Україна перейшла на новий церковний календар. У День святого Миколая кожен кулінар хоче побалувати себе та близьких фантастичною смакотою. І якщо ви вже приготували домашні цукерки, пропонуємо ще поекспериментувати.

Разом із Shuba пропонуємо приготувати традиційну українську випічку з медом та прянощами – пряники. Без особливого клопоту у вас вийде пишна, запашна і смачна випічка.

Як приготувати пряники

Інгредієнти

Для тіста:

Для глазурі:

Спосіб приготування:

  1. Мед розчиняємо в окропі, додаємо цукор і ретельно все перемішуємо.
  2. Окремо змішуємо борошно, сіль, соду, какао та спеції, додаємо в медову суміш. В отриману суміш додаємо олії та перемішуємо.
  3. Мокрими руками формуємо з тіста кульки, викладаємо їх на застелений пергаментом лист. Випікаємо при температурі 180°С протягом 15-18 хвилин і даємо охолонути.
  4. Для приготування глазурі змішуємо цукрову пудру із лимонним соком до однорідної консистенції. Кожен пряник занурюємося в глазур, даємо підсохнути та подаємо до столу.
Читати повну версію