Site icon Експерт

Ароматний каррі: Джеймі Олівер поділився покроковим рецептом страви для затишного вечора

Настала осінь, а тому більшість із нас шукає рецепти затишної вечері, щоб зігрітися після довгого дня, і немає нічого кращого у цьому за каррі з куркою.

Рецепт курки Джеймі Олівера можна приготувати майже без зусиль, оскільки для цього потрібні прості інгредієнти, які готуються в одній сковороді. 

“Вершкова, пряна, насичена — масляна курка — це найкраща страва для комфорту. І це так легко зібрати”, – поділився кухар.

Це зігріваюча вечеря, яка ідеально підходить для тих, хто хоче з’їсти щось ситне, що гарантовано наситить їх після довгого дня. Для приготування знадобляться:

Наріжте чилі скибочками, видаліть з них насіння, а потім покладіть у велику сковороду на сильний вогонь. Також додайте в сковороду помідори і готуйте, поки вони не стануть рум’яними. Після цього зніміть їх і покладіть на дошку.

Тим часом приготуйте маринад, очистивши часник та імбир, а потім натріть їх у миску. Додайте більшу частину гарам масали та одну столову ложку йогурту, приправте сіллю та перцем.

Наріжте курку на шматки по сантиметру,  зробивши надрізи, і намажте маринадом. 

Помістіть чилі та помідори назад у сковороду разом із шматочками курки на середньому вогні та додайте половину столової ложки оливкової олії. Готуйте протягом 10 хвилин, але не забудьте перевернути. Зніміть шкірку помідорів і наріжте чилі.

Вийміть курку зі сковороди. Додайте вершкове масло і влийте в каструлю 250 мл окропу з чайника. Все перемішайте, щоб зібрати липкі шматочки на дні каструлі. Продовжуйте прогрівати, поки соус не загусне.

Поверніть шматочки курки в сковороду і залиште тушкуватися ще дві хвилини поки курка повністю не приготується.

Зніміть каструлю з вогню і додайте решту йогурту. Приправте за смаком і подавайте.

Читати повну версію