Новини Харкова

Харківські енергетики отримали автокрани для ремонтних робіт (ФОТО)

За координації Міненерго харківські енергетики отримали автокрани для ремонтних робіт.

За тісної координації Міненерго харківські енергетики отримали чергову партію спецтехніки – два автокрани вантажопідйомністю 32 тонни. Вони закуплені за кошти Фонду підтримки енергетики України, створеного за ініціативи міністра енергетики Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон, інформує Міністерство енергетики України.

Отримана техніка призначена для виконання ремонтних робіт, зокрема монтажу опор ліній електропередачі. «Прифронтова Харківщина – регіон, де ворог постійно руйнує інфраструктуру, майже щоденно від обстрілів потерпають енергетичні об’єкти. Щоб найшвидше відновити людям електропостачання, енергетики, незважаючи на ризики, усувають пошкодження. Отримана техніка допоможе пришвидшити ці роботи, аби ще оперативніше повертати світло в домівки», – наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

 

Зазначимо, що всього у лютому харківські енергетики отримали п’ять одиниць відповідної техніки. Оператором Фонду енергетичної підтримки є Секретаріат енергетичного співтовариства.

З початку повномасштабної збройної агресії росії проти України при Міненерго функціонує Робоча група з питань організації гуманітарної допомоги в енергетичній галузі, яка працює над запитами компаній паливно-енергетичного комплексу про придбання необхідного енергетичного устаткування, техніки, палива. 

Закупівлі обладнання здійснюються Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) за кошти Фонду відповідно до міжнародних стандартів прозорості.

Деревянко Гелена

Recent Posts

Українська сім’я вдруге переїхала до Великої Британії, рятуючись від війни (фото)

Українська сім'я була змушена тікати до Великої Британії вдруге. Юлія Бражчук та її діти —…

34 секунди ago

“Тримаємо на контролі”: у Раді пояснили, коли нові бійці ЗСУ з’являться на фронті

Після того, як мобілізовані українці потрапляють у навчальні центри ЗСУ, вони повинні обов'язково отримати базову військову…

2 хв. ago

Міськрада Житомира почне відправляти повістки рекомендованим листом (відео)

Починаючи з 4 липня Житомирська міська рада розсилатиме повістки військовозобов'язаним за місцем реєстрації рекомендованим поштовим…

4 хв. ago

Сезон кавунів розпочався: скільки коштують

Перші українські кавуни цього сезону вже з'явилися на ринках. Проте відпускні ціни на перші партії…

15 хв. ago

Ненажерливість вагітних жінок пересварила науковий світ: як після цього харчуватися

Щасливі дев'ять місяців очікування малюка - це ще й додаткове навантаження на організм, і збільшення витрат енергії. А вона…

19 хв. ago

Напередодні дефолту України на руці Гетманцева з’явився потужний кабалістичний амулет

Голова податкового комітету Верховної Ради, нардеп Данило Гетманцев з недавніх пір носить новий аксесуар. А саме -…

20 хв. ago