Categories: Інциденти

Суддю, яка п’яною врізалась у стовп, зловили на вживанні алкоголю у військовій частині

Вища рада правосуддя поновила розгляд дисциплінарної справи щодо судді Деснянського районного суду Світлани Колегаєвої. Її три роки тому оштрафували за пʼяну ДТП, а тепер жінку зловили пʼяною у військовій частині, де вона проходить службу.

Про це повідомляє “Слідство.Інфо“. Так, у 2021 році Колегаєва п’яною сіла за кермо, вилетіла з дороги, знесла стовп і врізалась у дерево, за що її покарав суд.

У січні цього року через таку поведінку жінки та всю цю скандальну історію на неї подали скаргу.

Справу Колегаєвої розглядала третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП). В акті зазначається, що на суддю поскаржилися, бо її поведінка підриває довіру до судової системи та суддів загалом. ВРП погодилась із тим, що у цій історії є ознаки дисциплінарного проступку, та відкрила справу.

З лютого по квітень 2024 року ВРП намагалася зрозуміти, чи є якісь підстави, щоб покарати суддю. За цей час Колегаєва вирішила мобілізуватися до війська. Після цього вона хотіла пояснити ВРП, чому вона була п’яна за кермом і чому її не варто за це карати, але зазначала, що не може цього зробити через службу десь у військовій частині в Києві, тому розгляд дисциплінарної справи зупинили.

Однак через кілька місяців ВРП поновила розгляд справи, бо виявила, що Шевченківський районний суд 16 липня 2024 року оштрафував суддю Колегаєву за вживання алкоголю під час несення служби. Жінку два дні поспіль ловили п’яною.

“Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя звертає увагу, що вказані вище обставини свідчать про те, що суддя Деснянського районного суду міста Києва Колегаєва, будучи звільненою від виконання обов’язків з відправлення правосуддя у зв’язку з призовом на військову службу, продовжує вчиняти поведінку, яка суперечить вимогам Кодексу суддівської етики, принижує статус судді та військовослужбовця, що негативно впливає на авторитет правосуддя”, – зазначили у ВРП.

Там додали, що за допомогою служби Колегаєва намагається уникнути дисциплінарного покарання. Наразі ВРП відклала засідання на 11 вересня, бо захисниця Колегаєвої попросила об’єднати усі скарги на суддю.

Ольга Степанова

Recent Posts

Дорожній фонд повертається? Уряд запланував десятки мільярдів на ремонт доріг

В Уряді та Верховній Раді тривають активні обговорення проєкту бюджету на 2025 рік. Проєкт головного фінансового документа…

4 хв. ago

Поїдуть на фронт: військові у відпустці піймали “на гарячому” підпалювачів авто (фото)

Українські захисники "на гарячому" піймали двох підпалювачів авто. Щоби це стало можливим, вони у відпустці…

13 хв. ago

У Китаї за ґрати відправили топчиновницю, яка завела на роботі 58 коханців

Китайська топчиновниця Чжун Ян опинилася за ґратами за корупцію. Але ця новина не була б…

22 хв. ago

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий, виступаючи на Саміті перших леді та джентльменів, зробив важливу…

30 хв. ago

За ціною від 10 до 20 тисяч доларів: опубліковано рейтинг найбільш надійних авто з пробігом

Аналітики американського агентства Consumer Reports склали рейтинг найнадійніших уживаних автомобілів. Серед найдоступніших моделей, представлених на…

39 хв. ago

Боляче вдарить по українцях: сьогодні надзвичайно потужна магнітна буря – буде погано

Сьогодні сильна магнітна буря у 7 балів знову вдарила по Землі. Черговий різкий удар по здоров’ю людей,…

56 хв. ago