Categories: Інциденти

У російському Нижнєкамську смерч розкидав літаки по аеропорту

У Татарстані (росія) 30 липня помітили смерч. Зокрема, стихія розгулялася у міжнародному аеропорту Нижнєкамська “Бегішево”.

За даними місцевих пабліків, сильний смерч перевернув та пошкодив чотири навчально-тренувальних літаки Diamond-42, що належать Санкт-Петербурзькому університету цивільної авіації.

Як повідомляють місцеві медіа, метеорологи попереджали про сильні опади та пориви вітру до 24 м/с. Однак масштаби руйнувань, спричинених стихією, виявилися значно більшими, ніж очікувалося.

Крім пошкодження літаків, постраждав ангар з аеропортовою технікою. Також постраждали двоє працівників аеропорту, які отримали забиті місця, але від госпіталізації відмовилися.

російські ЗМІ пишуть, що унаслідок смерчу в аеропорту пошкоджено господарські та адміністративні споруди, також пошкоджено техніку, у тому числі авіаційну.

За даними Telegram-каналу “Авіаторщина”, окрім навчально-тренувальних літаків Diamond-42 Санкт-Петербурзького університету цивільної авіації, пошкоджено гелікоптер.

“У якийсь момент над аеродромом утворився смерч, який зірвав із будівель складу та ангару металеву обшивку, повалив дерева та упустив секцію бетонного паркану… За нашими даними, у всій країні сьогодні налічується трохи більше ніж 45 навчальних дводвигунових літаків Diamond-42. І лише дев’ять із них мають діючий сертифікат льотної придатності: чотири у СПбДУ ГА, ще п’ять у Ульянівського інституту цивільної авіації”, – йдеться у повідомленні.

Аеропорт “Бегішево” ім. Н.В. Лемаєва розташований за 29,5 км від Нижнєкамська і 25 км від Набережних Човнів. Відкритий для міжнародних польотів 1998 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

32 секунди ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

6 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

12 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

23 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

24 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

28 хв. ago