Categories: Інциденти

Горять ліс у Чорнобильській зоні та торф’яники: Чернігівщину накрив їдкий смог

У п’ятницю, 30 серпня, в Чернігові та інших населених пунктах області спостерігається задимлення. Причиною стали пожежі в навколишніх регіонах.

Як повідомили в міській раді Славутича, який знаходиться приблизно за 30 кілометрів від обласного центру, задимлення та запах продуктів горіння у місті пов’язані із пожежами на торф’яниках у північних районах Чернігівщини та лісовою пожежею в Чорнобильській зоні. У зв’язку з цим громадян закликали зберігати спокій і обмежити перебування на відкритому повітрі, особливо в ранкові години, коли дим найбільш інтенсивний.

Своєю чергою заступник директора департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА Станіслав Юрченко у коментарі Суспільному повідомив, що у Чернігові спостерігається смог через пожежу на торфʼяниках у прикордонній Сновській громаді.

“За три кілометри від кордону з РФ йдуть обстріли, звідти й задимлення. Там болотиста місцевість. Наразі ДСНС не можуть загасити пожежу”, — зазначив він.

Водночас у головному управлінні ДСНС України у Чернігівській області повідомили, що сьогодні зранку і станом на зараз чернігівці можуть спостерігати значне задимлення у місті. За їхніми даними, це пов’язано з тим, що громадяни почали масово випалювати суху рослинність на власних присадибних ділянках та на відкритих територіях.

Заданими ДСНС, лише за минулу добу на Чернігівщині сталося 11 пожеж у природних екологічних системах. Площа, пройдена вогнем, склала 9,5 га.

“Шановні громадяни. Випалювання сухостою ніяким чином не впливає на родючість ґрунтів, а навпаки — шкодить. А найстрашніше, що такі пожежі дуже швидко поширюються на значну площу, знищують флору та фауну, можуть спричинити пожежі житлових будівель та споруд, та навіть стати причиною травмування і загибелі людей. Будьте відповідальними: бережіть власне життя та навколишнє середовище”, — йдеться в повідомленні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

10 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

19 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

26 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

31 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

38 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

48 хв. ago