Categories: Інциденти

“Дозвуковий спалах”: у Німеччині стався вибух на збройному підприємстві, деталі (фото)

Зранку 30 серпня на збройному заводі DynITEC у місті Тройсдорф стався потужний вибух. На місце прибули гелікоптери та машини з лікарями, які надали допомогу потерпілим. Завод займається випуском детонаторів і входить до концерну Diehl Defense, де вибухало два місяці тому. Про деталі інциденту розповіла телекомпанія Північної Рейн-Вестфалії WDR.

Журналісти повідомили, що інцидент стався о 9:32 за місцевим часом. Деталі події вони дізнались від представників Тройсдорфської пожежної частини та поліції Зальцбурга. Як з’ясувалось, у будівлі збройного заводу на вул. Кайзерштрассе у Тройсдорфі стався вибух. На місці надзвичайної події виявили двох постраждалих. Для надання медичної допомоги до збройного заводу прибуло два гелікоптери та шість швидких, для гасіння пожежі та розслідування — рятувальники та поліція. Постраждалих у важкому стані доправили до лікарні у місті Кельн-Мерхайм. Одна людина зникла безвісти, заявили на WDR.

На відео телеканалу бачимо машину швидкої та ноші, на яких лежить потерпілий. З території підприємства підіймається вертоліт, поруч стоять машини поліцейських. Диму та вогню навколо не помітно.

Вибух у Німеччині — рятувальники на місці інциденту біля збройного заводуФото: WDR
Вибух у Німеччині — будівля збройного заводу Diehl DefenseФото: WDR

Вибух у Німеччині — деталі

Видання Bild дізналось деталі про можливі причини інциденту. Згідно з однією з версій, вибух стався під час виробничого процесу — коли перевіряли якість вибухової речовини. Також вони повідомили, що потерпілим було 21 та 61 рік і вони самостійно вибрались з будівлі на зовні. Німецькі журналісти стверджують, що на місці вибуху працює кримінальна поліція та викликали служба з безпеки праці. Про можливість диверсії інформації немає.

“Постраждала будівля була значно пошкоджена подією, через що наші екстрені служби більше не змогли туди потрапити”, — заявили пожежники.

Речник компанії Diehl Defense Девід Воскул (David Voskuhl) надав коментар щодо подій на заводі, написали на DW. З його слів, причина інциденту — “хімічна реакція”.

Кореспондент видання Welt Gerhard Hegmann у соцмережі X уточнив, що саме сказав речник Diehl Defense. Хімічна реакція, яка могла стати причиною інциденту, називається дефлаграція. Зазначимо, дефлаграція — це реакції горіння, яке відбувається з дозвуковою швидкістю в м/с (детонація — горіння з надзвуковою швидкістю в км/с).

Diehl Defense — компанія, яка входить у німецький концерн Diehl Group. Основна продукція — зенітні ракети для комплексу IRIS-T. У червні 2024 року на заводі Diehl також стався вибух: тоді поліція підтвердила, що підозрює диверсію. У квітні відбулось чергове займання і найближчий район німецької столиці огорнув токсичний дим.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Росії хочуть знести пам’ятник “вагнерівцям”: назріває скандал

У Росії, у підмосковному місті Воскресенськ хочуть знести пам’ятник, встановлений на честь бойовиків ПВК "Вагнер"…

8 хв. ago

Улюблена стрижка парижанок: модні експерти розповіли, яка зачіска додасть осінньої романтичності образу

З початком осіннього сезону багатьом жінкам хочеться змін – додати романтичності у свою зовнішність. Але не…

15 хв. ago

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

24 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

33 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

41 хв. ago

Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За…

46 хв. ago