Categories: Інциденти

У Венесуелі розпочалося народне повстання. ВІДЕО

Після того, як центрвиборчком Венесуели в ніч проти понеділка оголосив переможцем виборів чинного президента Ніколаса Мадуро , тисячі його противників вийшли протестувати на вулиці Каракаса та інших міст країни. Почалися зіткнення з поліцією та військовими.

«Спочатку вони били у каструлі та сковорідки, протестуючи проти того, що президент Мадуро оголосив себе переможцем. Потім напруга почала зростати, – передає кореспондент Бі-бі-сі Айоні Уеллс із Каракаса. — Тисячі протестувальників пішли пішки — деякі за багато кілометрів — у центр та до президентського палацу. На вулицях палять автомобілі, покришки та сміття. Почалися сутички між протестувальниками та збройною поліцією».

Поліцейські та військові, які перекрили вулиці навколо президентського палацу, почали стріляти у протестувальників пластиковими кулями та гранатами зі сльозогінним газом.

Демонстранти відповідають камінням та пляшками з горючою сумішшю.

Протестувальники скандують “Свобода!” і «Ця влада впаде!», Зривають і палять розвішані по стінах і стовпах портрети Мадуро, зносять пам’ятники диктатору.

Кореспондент Бі-бі-сі передає, що разом із поліцією та військовими у сутичках бере участь, захищаючи владу Мадуро, ліва воєнізована організація, членів якої називають «колективос».

Національна виборча рада, підконтрольна Мадуро та його Єдиній соціалістичній партії Венесуели, за підсумками виборів, що пройшли в неділю, оголосила, що чинний президент набрав 51,2% голосів, а кандидат від об’єднаної опозиції Едмундо Гонсалес — 44%.

Незалежні екзитполи показували, що за Гонсалеса голосували близько 65%, а за Мадуро – від 14% до 31%.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

48 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

50 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

51 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

53 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

55 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

57 хв. ago