Categories: Інциденти

Жорстокі катування ув’язнених у Божковській колонії: відео 18+ і нові подробиці

Державне бюро розслідувань виявило низку фактів катувань ув’язнених, що сталися пару років тому, а набули розголосу зараз. Йдеться про Божковську виправну колонію №16.

Про це розповів голова Міністерства юстиції Денис Малюська під час телемарафону.

Він зазначив, що події відбувалися у 2022 та частково у 2023 році. Адвокати повідомили, що там є особи, які застосовують силу до ув’язнених.

“Повідомили, що там є кілька ідіотів, які б’ють ув’язнених. Ми миттєво зреагували, провели розслідування, передали матеріали справи правоохоронним органам і звільнили керівництво колонії, і співробітників ще в липні 23-го року. Тому сьогоднішня новина – це результат розслідування ДБР тих обставин справи, які були відомі ще минулого року”, – пояснив він.

При цьому історія обставин значно “цікавіша”, ніж може здаватися. Нібито працівники колонії так боролися зі “злодіями в законі”.

Наголосив, що відповідна поведінка підозрюваних є “залишками” радянського минулого і вона неправильна.

“Безумовно, це вважається катуванням, тому підтримуємо максимально розслідування. Такого не повинно бути. Викривлення і старі радянські практики вводити в тюремну систему зараз ми не дозволимо”, – повідомив Малюська.

За інформацією організації “Захист в’язнів України”, в установі було виявлено та задокументовано практику “жорстокої зустрічі” нових ув’язнених. Прибувши в установу їх чекало фізичне насилля, погрози зґвалтуванням. Їх примушували на камеру прибирати територію.

“Злам волі та особистості новоприбулих – це стала практика Північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань, яка лишилася з Радянських часів та має на меті з самого початку зробити з в’язнів покірних рабів, які весь свій строк мають працювати майже безкоштовно, виконувати ремонтні роботи приміщень в установі за власний рахунок і боятися скаржитися правозахисникам”, – йдеться у повідомленні.

В організації наголосили, що боячись розголошення фактів приниження ув’язнені боялися скаржитися навіть після звільнення. Діяв радянський спосіб управління людьми шляхом фізичних, психологічних знущань, шантажування, залякування та погрози помсти.

Ольга Степанова

Recent Posts

Польща підвищує мінімальну зарплату: скільки зароблятимуть українці у цій країні у 2025 році

В Польщі затвердили пропозиції щодо рівня мінімальної зарплати та погодинної ставки на 2025 рік. З…

5 хв. ago

Мариновані огірки за 5 хвилин: як приготувати смачну та пряну закуску в пакеті

Мариновані огірки можна готувати з кропом, часником і спеціями і, їсти таку закуску можна вже через…

7 хв. ago

Мандрівник на дивані з колесами доїхав до Києва, подолавши 650 км (відео)

Мандрівники з Тернопільської області на дивані на колесах приїхали до Києва, а дорогою збирали гроші…

9 хв. ago

Відключатимуть пів України відразу: Укренерго запровадило нові графіки на середу

У зв'язку з постійним обстрілом української енергосистеми українцям залишається лише звикати до нових умов електропостачання та перевіряти…

11 хв. ago

Топ-6 моделей шорт, которые будут в тренде летом 2024

"Июль на дворе, липнет к спине. Солнышко печет", слова из песни Владимира Дантеса, но как…

17 хв. ago

“На передній лінії воюють 20-30%”: у більшості бригад ЗСУ не вистачає людей

У ЗСУ на передній лінії воюють 20-30% людей, а всі інші військовослужбовці займаються іншими завданнями.…

19 хв. ago