Categories: Інциденти

Чоловік із самурайським мечем напав на перехожих у Лондоні: загинув 13-річний підліток

У Лондоні чоловік із самурайським мечем напав на перехожих у східному районі міста. Унаслідок нападу загинув 13-річний хлопчик, ще кілька людей, включно з поліцейськими, поранено. Нападника затримали. Подробиці події не розголошуються, але у поліції зазначають, що цей інцидент не пов’язаний із тероризмом.

Про це пише ВВС. Приблизно о 7 ранку в лондонському районі Хейнолт автомобіль врізався в житловий будинок, а потім із нього вибіг чоловік із самурайським мечем. Нападник кинувся на перехожих і поліцейських, поранивши кількох людей.

Голова лондонської поліції Стюарт Белл підтвердив на пресконференції, що внаслідок цієї події загинув 13-річний хлопчик і поранено ще чотирьох людей, включно з двома поліцейськими, їх госпіталізували до лікарень. Ще 5 постраждалих не потребували госпіталізації, тому їх відпустили. Як пишуть у ЗМІ, серед поранених як чоловіки, так і жінки.

“У нього був великий самурайський меч. Величезний меч. Я все бачив із вікна спальні. А потім він пішов у прохід між будинками, в парі будинків від мене, я вибіг, і там поліцейські вдарили його електрошокером”, – розповів у радіоефірі Бі-бі-сі місцевий житель Кріс Бейтс.

Нападника із самурайським мечем, який влаштував криваву бійню в Лондоні, було затримано і заарештовано. 36-річний чоловік, одягнений у жовто-гірчичний худі, попав на відео, де він розгулює вулицями з мечем у руках, ховаючись у кущах. Мотиви його злочину поки залишаються невідомими, але правоохоронні органи вже почали розслідування, Водночас поліцейські не вважають цей напад терористичним актом.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стан принцеси Кейт Мідлтон погіршився, – ЗМІ

Принцеса Кейт Міддлтон раніше перестала з'являтися в громадськості, а через деякий час особисто повідомила, що проходить курс…

6 хв. ago

Податок на народжуваність: скандальний законопроєкт відкликали через суспільне обурення

Народний депутат Сергій Гривко відкликав свій законопроєкт 11264, яким пропонувалося запровадити «демографічний збір».

19 хв. ago

У Польщі заарештували диверсантів, які працювали на спецслужби Росії

У Польщі заарештували дев'ятьох людей за підозрою в диверсіях на замовлення російських спецслужб, заявив прем'єр-міністр…

21 хв. ago

G7 підтримала план США з метою захисту від Трампа – FT

Союзники Вашингтона по "Великій сімці" з ентузіазмом ставляться до плану США виділити десятки мільярдів доларів…

30 хв. ago

До Києва з несподіваним візитом прибула глава МЗС Німеччини Анналена Бербок

Сьогодні, 21 травня, до Києва з неанонсованим візитом прибула голова Міністерства закордонних справ (МЗС) Німеччини Анналена…

44 хв. ago

Лікарі назвали найкращий час для сніданку

На стан здоров'я впливає час сніданку.

59 хв. ago