Categories: Інциденти

Їхали на шаурму чи на утилізацію: мер Миколаєва прояснив ситуацію з трупами собак

Аварія у Миколаєві за участі вантажівки, що перевозила заморожені трупи собак, привернула увагу як пересічних громадян, так і людей дотичних до ЗМІ, а також різних зоозахисників. Мережею почали ширитись чутки, що ні про яку утилізацію не йшлося, а цих тварин повинні були пустити на шаурму. Щоб вгамувати безлад, ситуацію прояснила влада міста.

Як розповів мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, вантажівка Renault Master, що перевозила трупи тварин не має відношення до міста. Вона рухалась з в Одеську область з Дніпропетровської. І аварія – це збіг неприємних обставин. Крім того, ні про які “тонни трупів” не йдеться. У рефрижераторі було 339 кг померлих тварин, а решта – медичні відходи.  

“У машині були медичні відходи, у тому числі 339 кг померлих тварин. Вантаж призначався одеській компанії, яка займається утилізацією таких відходів”, – сказав мер міста.

Але у мережі, поки не з’явився цей коментар від влади, були й інші версії. Одна з них вийшла за межі зрозумілого, бо стверджувалось, що цей вантаж їде до однієї з мережі закладів харчування, яка займається виготовленням та продажем шаурми.

Зазначалось, що володіють мережею громадяни Узбекистану і саме їм належала й автівка, яка перевозила заморожені тіла собак. Проте жодних доказів цієї версії не було. Хоча вона наробила чималого галасу у мережі. 

Відомо, що для перевірки законності перевезення вантажу та дійсності наданої документації, відомості про подію слідчі Миколаївського районного управління внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 299 Кримінального Кодексу України “Жорстоке поводження з тваринами”. Автомобіль з особливим вантажем евакуйовано з місця аварії та відправлено до Одеси.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антитренд цього сезону: ці речі треба викинути зі свого гардеробу

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

3 хв. ago

ТОП-4  фрази СРСР, які зруйнували впевненість у цілому поколінні

Декілька висловів з радянських часів досі впливають на наше життя. І часто ми цього навіть…

15 хв. ago

Створюють новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

В Україні готується до створення єдиного державного реєстру військовослужбовців. Член Комітету Верховної Ради з питань…

30 хв. ago

Українським водіям у Німеччині загрожують штрафи за “неправильні” номер

Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи. Як передає "Хвиля", про це йдеться на офіційній сторінці для українських біженців…

45 хв. ago

Чому повітря в Києві не очищується швидко: назвали причину

У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до…

55 хв. ago

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

1 годину ago