У Десні під Києвом знайшли отруйні речовини, які стікають з російського кордону

У річці Десна під Києвом знайшли отруйні речовини, які стікають течією з кордону із Росією. Про це повідомив міський голова Вишгорода Олексій Момот на своїй сторінці у Facebook.

Жителям Броварської, Вишгородської та Пірнівської громад, через які протікає Десна, заборонили купатися та ловити рибу. Відповідне рішення ухвалили 26 серпня на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

“В річці Десна та її затоках виявлено отруйну речовину, яка спускається по течії з російського кордону. Категорично заборонити всьому підпорядкованому о/с купатись, переплавлятись, рибалити в Десні та її затоках!”, — зазначив Момот.

Фото: Скриншот

Обмеження діятимуть до отримання безпечних показників від екологів.

Десна впадає у ДніпроФото: Wikipedia

Десна є однією з найбільших річок України, що протікає на півночі. Вона є правою притокою Дніпра. Довжина Десни становить приблизно 1130 км, з яких приблизно 591 км проходить територією України. Річка починається в Росії, у Смоленській області, та протікає через Сумську, Чернігівську та Київську області.

Отруєння річки Сейм

27 серпня Державне агентство меліорації та рибного господарства України повідомило, що з 14 серпня росіяни, ймовірно, скидаючи відходи невідомих речовин у річку Сейм, спричинили масштабне забруднення водойми.

За результатами гідрохімічного аналізу поверхневих проб води річки Сейм було зафіксовано значне перевищення гранично допустимих концентрацій амонію та завислих речовин.

Забруднення поширилось по всій акваторії річки Сейм у межах Сумської області та дісталося Чернігівщини, де чорна вода, запах гнилі, аміаку і мертва риба були виявлені поблизу Батурина.

Річка Сейм впадає у Десну.

Ольга Степанова

Recent Posts

Працівниця Південного кладовища столиці наживалася на померлих: викрито схему

У столиці працівниця Південного кладовища наживалася на померлих. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. «За процесуального керівництва Шевченківської…

1 годину ago

Бізнесмени влаштували стрілянину біля Кремля (відео)

У центрі Москви біля офісу маркетплейсу Wildberries в бізнес-центрі «Романов двор», який розташовується поруч із…

1 годину ago

Чи можуть мобілізувати чоловіка з другим громадянством: адвокат дала чітку відповідь

В Україні діє режим загальної мобілізації, і чоловіки віком від 18 до 60 років, які не…

1 годину ago

Готель “Україна” у центрі Києва продали за 2,5 млрд грн

У середу, 18 вересня, в межах великої приватизації київський готель "Україна"на онлайн-торгах продали за 2,5 млрд грн. Стартова…

1 годину ago

В Москві затримали ще одного генерала – підозрюють в отриманні хабаря

18 вересня в Москві затримали начальника автобронетанкової служби Центрального військового округу генерал-майора Дениса Путілова. Підозрюють…

1 годину ago

Путін може змусити вибухнути мільйони iPhone: що буде за “атакою пейджерів” у Лівані

Даремно Ізраїль сподівається, що його "пейджерна" атака змусить "Хезболлу" відмовитися від терористичної активності, вважає політолог…

1 годину ago