Categories: Інциденти

У Москві син чеченського мільярдера побив підполковника поліції. Відео

У російській столиці син чеченського мільярдера Тимур Бажаєв нібито побив підполковника поліції, який відповідає за безпеку всього Центрального адмінокругу Москви. Його затримали та збираються покарати, незважаючи на “високий статус”.

Найбільше за “справедливість” у цій справі виступив депутат від путінської партії “Єдина Росія” Олександр Хінштейн. Про це повідомляють росЗМІ, публікуючи відео бійки.

“Сина мільярдера Муси Бажаєва затримано за “застосування насильства щодо представника влади” (стаття 318 КК РФ). За версією слідства, напередодні в Лужниках він вступив у конфлікт зі співробітником поліції, під час якого застосував насильство щодо представника влади”, – кажуть пропагандисти.

Хінштейн наполягав на тому, що 23-річний мажор вдарив не рядового поліцейського, а самого начальника відділу охорони громадського порядку УВС по ЦАО Москви – Олександра Махоніна. Росіяни повідомляють, що той відповідає за всю громадську безпеку вказаного округу, а за деякими даними, він особисто керував розгонами протестів.

За словами депутата, 27 липня Бажаєв-молодший намагався пройти на територію Лужників, де “готувався масовий захід”, через службову хвіртку. Махонін не пропустив того, запропонувавши пройти через звичайний вхід із оглядом. Тоді мажор нібито переліз через паркан і напав на підполковника. На відео в мережі показано бійку і те, як кілька людей у поліцейській формі намагаються її розняти.

Тимура Бажаєва затримали та доставили до відділу поліції на території Лужників. Хінштейн назвав розгляд цієї справи для поліції – “справою честі”. Водночас заявив, що на її перебіг вже “намагаються вплинути”.

Чеченський мільярдер Муса Бажаєв у відповідь заявив, що сумнівається у причетності до нападу сина на підполковника, але боротися особливо не збирається: “якщо винен і десь замішаний, то відповідатиме, а якщо ні – значить, ні”.

Бажаєв-старший є президентом концерну “Група Альянс”, який займається будівництвом, нафтовою та текстильною промисловістю в РФ. РосЗМІ пишуть, що у нього два сини: Дені й Тимур. Перший є співвласником батьківського концерну. Другий володіє 50% фірми, пов’язаної з холдинг-компаніями, є співвласником ТОВ “Схід-Геолдобича”, що займається відтворенням мінерально-сировинної бази, а також володіє 20% столичної гірничорудної компанії “Альянс”. Крім того, росіяни підмітили, що Instagram він хвалився дорогим швейцарським годинником Richard Mille.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Можна сокиру вішати”: окрім Києва, забруднення повітря фіксують ще у кількох областях

Погіршення якості повітря спостерігається не тільки у Києві та області, а й на території Чернігівського та Сумського…

5 хв. ago

Хакери зламали криптобіржу BingX: з гаманців користувачів вивели крипту на $43 млн

Сінгапурська криптовалютна біржа BingX стала жертвою масштабної хакерської атаки. Злодії викрали криптовалюту на суму 43 мільйони доларів.…

13 хв. ago

Сталлоне купує розкішний маєток для своїх доньок майже за $25 млн (фото)

78-річний голлівудський актор Сильвестр Сталлоне вирішив зробити розкішний подарунок для трьох своїх доньок — Софії,…

20 хв. ago

Підвищення податків в Україні: хто і скільки платитиме з 1 жовтня

З 1 жовтня в Україні, ймовірно, збільшать податки. Відповідний законопроєкт може бути ухвалено в середині жовтня,…

29 хв. ago

На вихідних Україну несподівано розігріє до +27° (карта)

Вихідні в Україні будуть сухі та теплі. Опадів протягом 21 та 22 вересня не очікується.…

38 хв. ago

Бюджетна закуска із оселедця за 10 хвилин: сподобається всім

Оселедець – дуже смачна та бюджетна риба, яку можна їсти у маринованому вигляді, а також готувати…

46 хв. ago