Categories: Інциденти

Туристку у горах убило стадо корів: що стало причиною нападу

В австрійських Альпах загинула 40-річна туристка після того, як на неї напало стадо корів, а її дві доньки отримали поранення.

Про цей інцидент повідомили у гірській рятувальній службі федеральної землі Зальцбург.

У середу, 26 червня, відзначаючи свій день народження, жінка вирушила у гірську мандрівку долиною Гаштайн, поблизу Зальцбурга, разом із доньками та двома маленькими собаками на поводку.

Власне присутність собак і спровокувала напад стада корів. Як пояснюють австрійські рятувальники, у цих тварин гостро розвинутий материнський інстинкт, вони стають агресивними, коли потрібно захищати своїх телят.

Внаслідок нападу корів туристка загинула на місці, а її дочки віком 20 і 23 років хоч і постраждали, але встигли врятуватися і покликати на допомогу.

На місце події прибув рятувальний гелікоптер Alpin Heli 6, пілот якого, кружляючи над стадом, відігнав корів. Лікар швидкої допомоги, який прибув разом із рятувальниками, застосовував реанімаційні заходи, але не зміг врятувати життя потерпілій. Її доньок госпіталізували. 

Собакам також надали екстрену допомогу гірські рятувальники.

“Якщо це взагалі можливо, у разі раптового нападу корови собаку слід спустити з поводка”, — дав пораду туристам окружний керівник гірської рятувальної служби Герхард Кремсер.

Останній схожий випадок стався в австрійському Тіролі у 2020 році, коли 45-річна німецька туристка, яка вигулювала собаку, була на смерть затоптана стадом. Інцидент викликав резонанс в Австрії та викликав занепокоєння серед фермерів. Власник корів був змушений виплатити компенсацію родині потерпілої, бо не обгородив пасовище. Однак наступне рішення суду також визнало винним туристку, а сума компенсації була зменшена, оскільки потерпіла не відпустила собаку, а тримала її на поводку.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Великій Британії стартувало голосування на дострокових виборах: кому пророкують перемогу

У Сполученому Королівстві 4 липня розпочалося голосування на дострокових виборах, які, як прогнозують, призведуть до…

2 хв. ago

Срібне весілля: Вікторія та Девід Бекхеми відзначають річницю одруження (фото)

50-річна британська співачка та дизайнерка Вікторія Бекхем та 49-річний футболіст Девід Бекхем відзначають 25-ту річницю…

16 хв. ago

Мобілізація вчителів в Україні: хто має право на відстрочку та які потрібні документи

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності 18 червня, деякі категорії вчителів мають право…

19 хв. ago

Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати

Наступного тижня Україну накриє спека. Синоптики обіцяють до +41.  Про це пише метеоресурс Tropical Tidbits. Пік температури очікується 8,…

21 хв. ago

РФ продовжує отримувати надприбутки від нафти: чому не працюють санкції

Дохід РФ від продажу нафти і нафтопродуктів у червні зріс майже на 50% у порівнянні…

23 хв. ago

Бутусов: Шмигаль має відзвітувати про причини провалів з захистом енергетичної інфраструктури

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль повинен прозвітувати перед Ставкою Верховного Головнокомандувача про ситуацію довкола третього рівня…

25 хв. ago