Categories: Інциденти

У Бразилії дирижабль розбився в житловому кварталі, є постраждалий (відео)

У Бразилії дирижабль, орендований футбольним клубом “Сан-Паулу” для рекламної кампанії, врізався в низку будівель, унаслідок чого одна людина дістала травми. Про це пише таблоїд Daily Mail.

Дирижабль виконував пробний політ перед чвертьфінальним матчем Copa Libertadores проти Botafogo і впав у районі Осаско, Сан-Паулу, приблизно о 12:06, коли вилітав із муніципалітету Карапікуїба, як повідомила пожежна служба.

@abcworldnews

Video captured the moment a blimp crashed into a residential area in the Sao Paulo suburb of Osasco, Brazil. The blimp was on a test flight ahead of a planned flight during a local soccer team's match on Wednesday evening, local reports said. One person involved in the crash was being treated for injuries, according to the Sao Paulo fire department.

♬ original sound – ABC World News Tonight

На відео можна побачити, як дирижабль пролітає над будинками і місцеві жителі вибігають на вулиці. Пілот, чиє ім’я не розкривається, був врятований із кабіни і відправлений до найближчої лікарні з незначними травмами.

Влада поки не уточнила, чи перебували люди в будинках під час інциденту. Центр із розслідування авіаційних подій направив слідчих на місце для початку розслідування.

У звіті агентства йдеться про те, що для збору даних використовують спеціальні методи, що проводяться кваліфікованим персоналом, який аналізує пошкодження повітряного судна і збирає необхідну інформацію для подальшого розслідування.

Пожежна служба очікує, коли місцева електромережева компанія відключить електрику в районі, щоб прибрати дирижабль.

Футбольний клуб “Сан-Паулу” зазначив, що дирижабль мав пролетіти над стадіоном “Морумбі” та його околицями. На борту дирижабля були зображені емблеми клубу, а з одного боку містилося повідомлення “Вболівальники, які ведуть за собою”, а з іншого — “Вперед, Сан-Паулу!”.

Команда повідомила, що вранці дирижабль проходив випробування в межах підготовки до нічного польоту, який був заздалегідь узгоджений з ANAC (Національним агентством цивільної авіації) і мав відбутися в районі стадіону.

На щастя, серйозних травм вдалося уникнути і клуб надає всю необхідну підтримку екіпажу та іншим постраждалим. FC São Paulo раніше вже орендував дирижабль у компанії Brazil Airship Industry and Air Services SA для польоту над стадіоном під час фіналу “Копа ду Бразил” у вересні 2023 року.

Романчук Микола

Recent Posts

Можуть оштрафувати на 800 тисяч: податкова почне проводити масштабні перевірки

Україна, приєднавшись до угоди CRS (Common Reporting Standard), почне обмін банківською інформацією своїх громадян з…

18 хв. ago

Суд в Україні виніс рішення про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова, мільярдера родом…

25 хв. ago

Мобілізовані новобранці ЗСУ швидко гинуть або отримують поранення у перші дні, – FT

Україна змогла збільшити особовий склад та озброєння своєї армії, однак якість новобранців викликає багато питань. Командування дедалі…

28 хв. ago

Летіли на риболовлю: у російських болотах розбився вертоліт із депутатом і бізнесменом (фото)

В Архангельській області РФ виявили уламки зниклого з радарів вертольота Robinson R44, на борту якого…

35 хв. ago

“Зелена” війна: танки та кораблі переводять на водневі двигуни

Глобальна зміна клімату змушує шукати альтернативні джерела енергії, у зв'язку з чим оборонні відомства деяких країн прагнуть…

40 хв. ago

Без пільг і доступу до медицини: уряд Франції взявся зменшити кількість біженців

Новий уряд Франції хоче зменшити наплив мігрантів та радикально скоротити для них пільги. Про це пише видання Bild. Йдеться насамперед…

50 хв. ago