Categories: Інциденти

Розстріл поліцейських на Вінниччині: судитимуть військових, які переховували підозрюваних

Двох військовослужбовців, які допомогли втекти підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині, судитимуть. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

“Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно двох військових, які допомагали переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Обвинувальні акти направлено до суду”, — йдеться у повідомленні.

В ДБР нагадали, що 20 квітня 2024 року, після того, як нападники вистрілили у правоохоронців, вони вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до двох знайомих військовослужбовців.

“Не зважаючи на те, що всій країні було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти втікачам. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший – поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам”, — пояснили у правоохоронному органі.

В ДБР уточнили, що одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину, затримали ще у квітні 2024 року. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Інший військовий обвинувачується у приховуванні злочину за ч.1 ст. 396 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 20 квітня, приблизно о 02:00 у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки позашляховик, у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник поранений.

26 квітня правоохоронці викрили двох військовослужбовців, які допомагали переховуватись від слідства Віталію та Валерію Василаке після стрілянини у патрульних поліцейських на Вінниччині.

21 квітня двох військових, які розстріляли поліцейських на Вінничині, затримали в Одеській області.

Ольга Степанова

Recent Posts

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

43 секунди ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

13 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

22 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

31 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

40 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

53 хв. ago