Categories: Інциденти

«Насильство досягло рівня епідемії». У США стрілянина забрала життя чотирьох людей

Четверо людей загинули та ще 17 отримали поранення внаслідок стрілянини в Бірмінгемі, штат Алабама. Про це повідомляє CNN.

Подія сталася ввечері суботи, 22 вересня, в розважальному районі Бірмінгема. Відразу після 23 години вечора кілька людей під’їхали до району Файв-Пойнт-Саут, вийшли зі свого автомобіля і почали стріляти, а потім розвернулися та поїхали. Поліція вважає, що стрілки або стрілець прагнули влучити в одну людину, а інші жертви потрапили під перехресний вогонь.

«Хтось був готовий заплатити гроші, щоб цю людину вбили», – сказав начальник поліції Бірмінгема Скотт Термонд.

Четверо людей загинули та ще 17 отримали поранення внаслідок стрілянини в Бірмінгемі

Детективи працюють над тим, щоб визначити, хто був передбачуваною ціллю (цілями) стрілянини. Поліцейський департамент Бірмінгема співпрацює з ФБР та іншими агентствами для розслідування.

Рендалл Вудфін, мер Бірмінгема, вважає, що насильство з використанням зброї в місті досягло «рівня епідемії». «Я хочу разом із державою вирішити цю проблему», – сказав він.

Коли поліцейські прибули на місце події в суботу ввечері, вони виявили мертвими двох чоловіків і жінку. Ще один чоловік помер у лікарні. За словами начальника поліції, на місці події виявлено понад 100 гільз.

Стрілянина сталася ввечері суботи, 22 вересня, в розважальному районі Бірмінгема

Поліція ідентифікувала трьох із чотирьох загиблих: це 21-річна Анітра Холломан, а також 27-річні Тадж Букера і Карлос Маккейн.

Білий дім координує роботу з державними та місцевими чиновниками у зв’язку з наслідками стрілянини.

Нагадаємо, 15 вересня у Флориді неподалік гольф-клубу, в якому перебував експрезидент США Дональд Трамп, сталася стрілянина. Підозрюваного у спробі замаху на Трампа затримано та ідентифіковано як 58-річного Раяна Уеслі Раута. Він був озброєний штурмовою гвинтівкою та перебував біля гольф-клубу у Флориді, коли експрезидент грав у гольф у неділю вдень. Як повідомлялося, Раут зміг просунути ствола гвинтівки крізь сітчасту огорожу гольф-клубу. Секретна служба помітила його та відкрила вогонь. Після цього Раут, який так і не встиг вистрілити в Трампа, спробував на машині втекти з місця події, але в результаті був затриманий.

До слова, Федеральне бюро розслідувань США розслідує другу ймовірну спробу замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа. Як повідомляє CNN із посиланням на заяву спеціального агента Джеффрі Б. Велтрі з польового офісу ФБР у Маямі, справу розглядають як «надзвичайно серйозну».

Романчук Микола

Recent Posts

ТЦК отримали всевладдя: не показав документів штраф 25 тисяч – подробиці

Як стало відомо, що ТЦК можуть штрафувати українців на великі суми через те, що ті не показали…

14 хв. ago

Де живуть довгожителі: у якій країні кількість “столітників” встановила новий рекорд

Японія, яка є однією з найбільших економік світу, досягла нового рекорду: більше ніж 95 000…

24 хв. ago

США відмовились знімати обмеження для України на удари по Росії — ЗМІ

Президент США Джо Байден залишив в силі обмеження для України на удари вглиб Росії, водночас Британія веде…

27 хв. ago

У Голосіївському районі чоловік з ножем напав та зґвалтував 23-річну киянку

У Голосіївському районі у підземному переході чоловік з ножем напав та зґвалтував 23-річну киянку. Про це повідомляє пресслужба поліції. …

42 хв. ago

Повістки “Укрпоштою”: хто з чоловіків отримає їх у першу чергу

"Укрпоштою" було надіслано повістки для військовозобов'язаних. Першочергово папірці надсилатимуться тим, хто оновив дані в застосунку "Резерв+".…

44 хв. ago

Названо органи, які починають старіти в молодому віці

Швидкість старіння різних органів людини варіюється залежно від великої кількості факторів, таких як генетика, спосіб…

48 хв. ago