У Росії ісламісти взяли заручників у колонії та вимагають мільйони і вертоліт: вже є загиблі

У п’ятницю, 23 серпня, у Волгоградській області РФ в колонії ІК-19 співробітники та начальство колонії опинилося у заручниках. Ісламісти, які називають себе членами терористичного угрупування ІДІЛ, взяли їх у заручники під час засідання дисциплінарної комісії. Є загиблі та постраждалі. Нападники вимагають два мільйони доларів та гелікоптер.

Про це повідомляє Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) РФ та пишуть російські пабліки. Повідомляється, що на місці інциденту є закривавлені тіла.

Після нападу четверо співробітників виправної колонії та один ув’язнений змогли втекти. Зараз вони перебувають у лікарні з різаними ранами, повідомляє паблік Shot. За даними “Известий”, серед госпіталізованих є засуджений.

Спецзагони вже прибули на місце події, і ФСВП повідомляє про проведення заходів щодо звільнення заручників. Начальник колонії, 45-річний Андрій Дев’ятов, наразі також був у заручниках у терористів. Пізніше його звільнили. Зараз він у лікарні, за даними Shot.

За інформацією цього ж телеграм-каналу, нападники висунули свої вимоги. Вони хочуть два мільйони доларів та гелікоптер, щоб втекти.

Як пише Mash, вже відомо про трьох загиблих. Серед них один співробітник колонії і працівник ФСВП, а також є тяжко поранені кілька осіб. Загалом у колонії перебувають 1230 ув’язнених.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за двома статтями за фактом захоплення заручників у колонії: за ч. 4 ст. 206 КК РФ (захоплення заручників) та ч. 3 ст. 321 КК РФ (дезорганізація роботи колонії).

Ольга Степанова

Recent Posts

Жінка переспала з 20 одруженими чоловіками, щоб дізнатися причину, чому її коханий зраджував

56-річна британка зізналася, що зайнялася сексом з понад 20 одруженими чоловіками після зради свого коханого.…

3 години ago

У Польщі у ліжку знайшли мертвим 29-річного чоловіка: поруч спав священник у костюмі кролика

У Польщі спалахнув скандал через смерть 29-річного чоловіка у будинку священника.  Про це пише польське видання wprost.pl Польське…

3 години ago

70% населення світу невдовзі зіткнеться із сильними стихійними явищами: попередження вчених

Науковці попереджають, що екстремальні зливи та спекотні температури стануть більш поширеним явищем у наступні два…

3 години ago

“Не повинні субсидувати непокору”: глава МЗС Польщі закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям

Глава МЗС Польщі Сікорський закликав скасувати виплати українським біженцям. На його думку, допомоги створюють перешкоди для…

3 години ago

Робот сприйняв працівника як загрозу: перші люди вбиті штучним інтелектом

Взимку 1979 року 25-річний працівник ливарного заводу Роберт Вільямс став першою в історії людиною, яку вбив…

4 години ago

ДТП за участі нардепа Копитіна: у справі виринули неочікувані деталі

Народний депутат Ігор Копитін, який наприкінці серпня втрапив у ДТП, має посвідчення Головного управління розвідки Міноборони та водія-військовослужбовця.…

4 години ago