Categories: Інциденти

“Ретельно планували”: ФСБ РФ знайшла “український слід” у розстрілі в “Крокусі”

Учасники розстрілів в концертному залі, за інформацією російських силовиків, нібито мали намір перейти кордон з Україною та мали контакти на “на українській стороні”.

Особи, які брали участь у теракті у “Крокус Сіті Холі”, нібито намагалися втекти на територію Україну. З відповідною заявою виступили в Центрі громадських зв’язків ФСБ, інформує 23 березня ТАСС.

За інформацією силовиків, учасники теракту “мали контакти на українській стороні”, а також мали намір перейти російсько-український кордон. Сам теракт, за даними ФСБ, був ретельно підготовлений.

“Теракт у “Крокус сіті Холі” був ретельно спланований”, – йдеться у повідомленні.

Фото: ТАСС

Розстріли у “Крокусі” та затримання підозрюваних

У місті Красногорськ Московської області Російської Федерації 22 березня пролунали постріли в концертному залі Crocus City Hall напередодні виступу гурту “Пикник”. Невідомі відкрили вогонь з автоматів, після чого кинули гранату або запальну шашку, внаслідок чого сталася масштабна пожежа.

Стосовно затримання двох імовірних учасників стрілянини першим офіційно повідомив депутат Держдуми Олександр Хінштейн у Telegram. Їхню автівку, з його слів, зі стріляниною зупиняли в Брянській області. У салоні автомобіля знайдено пістолет ПМ, магазин до автомата АКМ і паспорти громадян Таджикистану.

Автомобіль ймовірних підозрюваних Фото: скрін відео

Президент РФ Володимир Путін отримав доповідь від директора ФСБ Олександра Бортнікова щодо затримання 11 осіб, зокрема усіх чотирьох, які безпосередньо брали участь у теракті в концертному залі Crocus City Hall. Російські силовики, як заявили у Кремлі, й надалі проводять антитерористичні заходи. Триває пошук спільників учасників розстрілів.

Нагадаємо, 23 березня у США назвали відповідальних за теракт у “Крокусі”. Американські офіційні особи заявили, що крім публічного попередження про можливий теракт, вони приватно поділилися з російськими спецслужбами своїми розвідданими, які вказували на можливу підготовку нападу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Естонія повідомила, на які вакансії можуть розраховувати українські біженці

Через два роки після початку війни майже 33 тис. українських біженців активно показують себе на…

3 хв. ago

Президент Болгарії зробив скандальну заяву про війну в Україні

Президент Болгарії Румен Радев назвав перемогу України над Росією «неможливою» і пов'язав війну із замахом…

14 хв. ago

Стало відомо, на якому гелікоптері розбився президент Ірану

Президент Ірану Ібрахім Раїсі та глава МЗС ісламської республіки Хосейн Амір Абдоллахіян летіли гвинтокрилом Bell…

18 хв. ago

Які босоніжки будуть в моді цього літа: топ-5 найтрендовіших моделей

Незабаром літо, а значить саме час придивитися нові модні босоніжки на теплий сезон. Цього року…

25 хв. ago

Закінчилась броня: два баскетболісти намагалися втекти з України

Форварда столичного "Київ-Баскету" Вадима Заплотинського було затримано 12 травня при спробі незаконного перетину кордону у…

29 хв. ago

Україну розігріє до +26, подекуди гримітимуть грози: прогноз на початок тижня

Новий тиждень в Україні розпочнеться малохмарною погодою, подекуди 20 травня пройдуть короткочасні дощі. Температура вдень…

32 хв. ago