Categories: Інциденти

Бізнесмен Віктор Звягін заявив про вибивання грошей та тортури у Волинському ПТПІ

В 2019-му році він отримав статус біженця, адже маючи російське громадянство, заявив про тиск з боку російської правоохоронної системи. Тоді Державна міграційна служба України надала йому такий статус. З тих пір Звягін жив та працював в Україні, допомагав українській армії та за власні кошти купував машини, інший транспорт та прилади нічного бачення для ЗСУ.

Та на початку цього року ДМС скасувала власне рішення – Віктора Звягіна затримали прямо під час його відпустки в горах та відправили до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців, які незаконно знаходяться в Україні. Від початку лютого Звягінцев почав оскаржувати рішення міграційної служби в суді. Пройшов всі інстанції і врешті у червні отримав ухвалу Верховного суду, який задовільнив його касаційну скаргу та повернув статус біженця. «Випустити мене на волю мали ще два місяці тому, після рішення апеляційної інстанції. Але я досі в ПТПІ. Тут я зазнаю знущань з боку адміністрації. Мене регулярно б’ють, вимагають гроші та погрожують.», – розповів Віктор Звягін. За його словами, багато тижнів його продовжують утримувати незаконно.

«Десять тисяч доларів погрозами та знущаннями вимагає директор установи Сергій Чеб, ще три тисячі доларів – начальник охорони. Я виграв всі суди та маю законні підстави жити та працювати в Україні. Але ці люди фактично тримають мене в заручниках, підбурюють нелегалів з інших країн застосовувати до мене фізичне насилля. Я в розпачі та хочу повернутися до своєї родини», – заявляє Звягін.

В Україні у нього є дружина двоє дітей. Протягом останніх років він побудував прозорий бізнес в сфері нерухомості та торгівлі автомобілями. Тепер каже – після політичного переслідування з боку рф, зіштовхнувся з катуваннями.

Звягін вже готує відповідні скарги до всіх інстанцій та вимагатиме покарання для всіх посадовців, які винні в його незаконному утриманні в ПТПІ.

Ольга Степанова

Recent Posts

У вівторок киян знеструмлюватимуть у світло-сірій зоні: світла не буде вже до півдоби

Більш жорсткі умови розподілення електроенергії пов'язані зі спекотною погодою, що встановилася днями в Україні, а…

11 хв. ago

Фінляндія суттєво скорочує кількість притулків для біженців

Міграційне відомство Фінляндії Migri цього літа та восени має намір скоротити кількість місць для розміщення…

16 хв. ago

Юрист пояснив, що працівники ТЦК не можуть робити стосовно громадян

Працівники ТЦК та СП не мають права вчиняти стосовно громадян певні дії. Вони можуть перевіряти у чоловіків…

19 хв. ago

У десяти областях України оголосили штормове попередження (список)

На вівторок, 2 липня, в Україні оголосили штормове попередження. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру. Негода, за…

22 хв. ago

Із президентів у королі: Байден розкритикував рішення суду щодо Трампа

Рішення Верховного суду США про президентську недоторканність створює "небезпечний прецедент". На практиці воно означає, що Дональд Трамп…

25 хв. ago

Українців змусять розлучитися із грошима: Кабмін збільшує головний податок для всіх

Український уряд подав Бюджетну декларацію на 2025-2027 роки, згідно з якою нестача коштів у держбюджеті…

37 хв. ago