Categories: Інциденти

У Норвегії зарізали українця на інвалідному візку: що кажуть в поліції

Про це повідомляє газета Dagbladet. Зазначається, що інцидент стався ввечері 14 червня в районі Кармьоя, де розташоване муніципальне житло. Чоловіка з України, який частково пересувався на інвалідному візку, зарізали ножем.

На місці події поліцією було заарештовано норвежця, якому більш як 20 років. Йому висунули звинувачення у вбивстві, і наразі він перебуває під вартою, але наразі не бажає давати пояснення.

Прокурорка Сірі Енн Фліндалл заявила, що обвинувачений і загиблий були сусідами. Вони жили в районі Кармьоя, де розташоване муніципальне житло – туди почали поселяти людей, які потребують додаткового догляду або лікуються від наркозалежності.

Своєю чергою адвокат затриманого норвежця Сігурд Рьоннінген стверджує, що вбитий неодноразово погрожував його підзахисному, зокрема й розправою, та вимагає розслідування цього факту.

У поліції Норвегії наразі відмовляються коментувати обставини справи.

Варто зазначити, що це не перший випадок вбивства чи нападу на українських біженців. 10 лютого в Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста з Києва Володимира Єрмакова. Також під час нападу постраждав його друг Артем Козаченко. Згодом він помер у лікарні.

Вже у березні 2024 року на заході Німеччини у невеликому містечку Хоккенхайм сталося резонансне вбивство 27-річної українки. Тоді було затримано двох підозрюваних.

Також нещодавно мережу сколихнув трагічний випадок з 9-річною дівчинкою. Спочатку вона зникла. Потім її тіло знайшли в лісі, а пізніше в поліції Німеччини заявили, що її вбили. Також стало відомо, хто вбивця. Основний підозрюваний у вбивстві 9-річної українки Валерії в німецькому Дебельні ― уродженець Молдови Андрій ― втік. Його не можуть знайти на території Німеччини та Чехії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що загрожує ухилянтам, які звертались до “мільйонерки” та голови МСЕК Хмельниччини

Ухилянтам, які користувались послугами затриманої голови МСЕК Хмельниччини Тетяни Крупи може загрожувати до 5 років ув'язнення. Зараз…

47 секунд ago

Смерть, яка не знає міри: вчені розповіли про зв’язок популярних напоїв із розвитком раку

Вживання алкоголю здавна асоціюється з соціальними зв'язками і розслабленням, і багато хто колись вважав, що…

8 хв. ago

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

12 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

35 хв. ago

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень через ТЦК і забрали телефон

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за те що вона у місцевому…

48 хв. ago

Не наші методи: нардеп “Слуги народу” вважає, що гроші добровольцям ЗСУ не потрібні

Народний депутат Ігор Кривошеєв називає виплати військовим "неправильною мотивацією". Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв вважає,…

53 хв. ago