Categories: Інциденти

У Норвегії зарізали українця на інвалідному візку: що кажуть в поліції

Про це повідомляє газета Dagbladet. Зазначається, що інцидент стався ввечері 14 червня в районі Кармьоя, де розташоване муніципальне житло. Чоловіка з України, який частково пересувався на інвалідному візку, зарізали ножем.

На місці події поліцією було заарештовано норвежця, якому більш як 20 років. Йому висунули звинувачення у вбивстві, і наразі він перебуває під вартою, але наразі не бажає давати пояснення.

Прокурорка Сірі Енн Фліндалл заявила, що обвинувачений і загиблий були сусідами. Вони жили в районі Кармьоя, де розташоване муніципальне житло – туди почали поселяти людей, які потребують додаткового догляду або лікуються від наркозалежності.

Своєю чергою адвокат затриманого норвежця Сігурд Рьоннінген стверджує, що вбитий неодноразово погрожував його підзахисному, зокрема й розправою, та вимагає розслідування цього факту.

У поліції Норвегії наразі відмовляються коментувати обставини справи.

Варто зазначити, що це не перший випадок вбивства чи нападу на українських біженців. 10 лютого в Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста з Києва Володимира Єрмакова. Також під час нападу постраждав його друг Артем Козаченко. Згодом він помер у лікарні.

Вже у березні 2024 року на заході Німеччини у невеликому містечку Хоккенхайм сталося резонансне вбивство 27-річної українки. Тоді було затримано двох підозрюваних.

Також нещодавно мережу сколихнув трагічний випадок з 9-річною дівчинкою. Спочатку вона зникла. Потім її тіло знайшли в лісі, а пізніше в поліції Німеччини заявили, що її вбили. Також стало відомо, хто вбивця. Основний підозрюваний у вбивстві 9-річної українки Валерії в німецькому Дебельні ― уродженець Молдови Андрій ― втік. Його не можуть знайти на території Німеччини та Чехії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Загадкова смерть комбата, чиї солдати “тримали” Вугледар: у бригаді вперше прокоментували трагедію

У 123 бригаді тероборони ЗСУ вперше прокоментували загибель командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба.  На сторінці…

11 хв. ago

Багато польових командирів: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію більше 400 бойовиків «Хезболли»

Під час наземної операції на півдні Лівану ЦАХАЛ заявляє про ліквідацію більш як 400 бойовиків…

15 хв. ago

Броні не буде, навіть якщо маєте право: всіх чоловіків попередили – готуйтеся

В Україні триває повномасштабна війна з Росією, тому чоловіків 18-60 років призивають до армії в…

25 хв. ago

В Україні продають найменшу квартиру: який вигляд має житло площею з комору

У Харкові продають одну з найменших квартир в Україні. Йдеться про житло площею всього 10 квадратних метрів. Таке…

30 хв. ago

Financial Times розкрила умови можливого миру між Україною та Росією

Україна та її західні союзники обговорюють можливий компроміс, за яким Київ може отримати членство в НАТО…

33 хв. ago

Підозрюють у “контрабанді” людей: у Польщі затримали двох українців

У Польщі затримали двох українців, яких підозрюють у допомозі нелегалам перетинати польсько-білоруський кордон. Про це повідомили у…

38 хв. ago