Categories: Інциденти

У Туреччині вирує сильний шторм, який зніс дахи будинків та мінарет мечеті

У суботу, 20 квітня, у Туреччині почався сильний шторм, через який у будинків зносить дахи та падають дерева. Крім того, у місті Чанкири впав мінарет мечеті під час потужного вітру. Подекуди також утворюються торнадо.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ та очевидці у соцмережах. Відомо, що у місті Кемер, яке розташоване у провінції Анталія, вітер сягнув швидкості 118 кілометрів на годину.

У Чанкири поривом вітру знесло мінарет мечеті Бандимліик. Цей момент очевидці встигли зафільмувати. На кадрах видно, як споруда падає та руйнується. Внаслідок цього люди не травмувалися, однак постраждав транспорт та будівлі, розташовані поруч.

@news.worlld

📌 )Ветер снес минарет мечети Бадемлик в турецком городе Чанкыры – в восточной части страны бушует ураган, а в Измире начал формироваться торнадо. В Анкаре порывы ветра сдувают крыши и валят деревья, а ливень топит улицы. Экстренные службы сообщают о пострадавших, но их точное число пока не известно.

♬ Thunder Sound – Tmsoft's White Noise Sleep Sounds

У місті Ізмір поблизу узбережжя над морем утворився торнадо після дощу з ураганом. Пізніше стихія зникла та не встигла дістатися суходолу, тож не спричинила жодних наслідків.

В Анталії почалися короткочасні зливи та грози. Крім того, на пляжі Коньяалти через вітер впали дерева, а люди намагалися врятувати парасольки та намети. 

Також подекуди у населених пунктах Туреччини затоплює вулиці через сильні зливи. Рятувальні служби повідомляють про постраждалих, але наразі без жодних подробиць.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

2 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

2 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

2 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

2 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

2 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

2 години ago