Categories: Інциденти

Вкрадені леви з Маріуполя загризли співробітницю у Криму: шокуючі деталі трагедії

У Кримському сафарі-парку “Тайган” стався жахливий інцидент — леви загризли керівницю парку Леокадію Перевалову, коли вона зайшла у вольєр із хижаками. Це сталося на тлі того, що деякі з цих левів були викрадені з зоопарку Маріуполя окупаційними силами Росії, пише Главред.

Що призвело до трагедії

Перевалова, яка працювала в парку з моменту його відкриття у 2006 році, вважалася одним із найдосвідченіших співробітників. Однак, коли вона зайшла до зимового вольєру, вона не закрила зовнішній шибер, що дало можливість левам атакувати. Директор парку Олег Зубков зазначив, що такі помилки хижаки не прощають.

“Левиці напали, і поруч нікого не було, щоб допомогти. Коли співробітники знайшли Перевалову, вона вже не подавала ознак життя. Відігнати левів вдалося лише згодом,” — прокоментував він.

Що відомо про наслідки

За попередніми даними, причиною смерті стало пошкодження сонної артерії. Після трагедії парк “Тайган” тимчасово закрили, а на місце події прибули слідчі органи.

Що таке парк левів “Тайган”

“Тайган” — найбільший у Європі розплідник левів і великих хижаків. На площі 32 гектари проживають 58 левів та сотні інших тварин. Парк знаходиться у Білогірському районі окупованого РФ Криму, на березі Тайганського водосховища. Його засновник Олег Зубков зайняв проросійську позицію після окупації півострова.

Викрадені леви стали людожерами?

Зубков підкреслив, що серед хижаків, які напали на Перевалову, були леви, викрадені російськими окупантами з зоопарку Маріуполя. За його словами, навіть ситі тварини не лише атакували, але й почали обгризати ноги жінки.

“Мене найбільше вразило те, що леви, будучи ситими, почали гризти її ноги. Якщо вони скуштували людського м’яса, це може призвести до людожерства,” — зауважив директор парку.

Парк не планує усипляння левів

У “Тайгані” заявили, що левів усипляти не будуть, адже загибла співробітниця сама порушила правила безпеки, що й призвело до трагічних наслідків.

Романчук Микола

Recent Posts

Схоже на підкуп: Ілон Маск обіцяє мільйон доларів щодня за підтримку його петиції

Американський мільярдер та засновник SpaceX Ілон Маск розпочав нову кампанію у переддень президентських виборів у…

3 хв. ago

“У ЗСУ криза мотивації”: боєць розповів про виснаження та втрату надії серед військових

Захисник 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Ярослав Галас розповів, що серед бійців ЗСУ дедалі частіше спостерігається…

19 хв. ago

Зима 2024 здивує українців: синоптики зробили несподіваний прогноз

Лютий мороз чи аномальне тепло? Синоптики привідкрили завісу над тим, якою буде погода взимку в…

60 хв. ago

Війська КНДР в Україні: США та Словенія скликають термінове засідання Радбезу ООН

У понеділок Рада Безпеки ООН збереться на спеціальне засідання для обговорення безпекової ситуації в Україні,…

1 годину ago

Впав і вдарився головою: Президент Бразилії скасував поїздку на саміт БРІКС у Росії

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва отримав травму у своїй резиденції, ударившись головою. Через…

1 годину ago

Санду лідирує на президентських виборах у Молдові: ЦВК підрахувала понад 50% голосів

У Молдові завершилося голосування на президентських виборах та референдумі щодо євроінтеграції, а Центральна виборча комісія…

2 години ago