Categories: Інциденти

Підпалювали житло на замовлення по всій Україні: поліція ліквідувала банду “паліїв”

В Україні діяло злочинне угрупування, яке на замовлення спалювало житло людей. Злочинців уже виявили та затримали правоохоронці.

Зазначається, що їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Про це інформує Національна поліція України.

Свої “послуги” палії надавали через телеграм-канал — коштувало це від 500 до 3000 доларів. Злочинці розробляли план вчинення злочину: проводили розвідку місцевості, закуповували паливно-мастильні матеріали та робили з них “коктейлі Молотова”.

У Житомирській області було виявлено організаторів злочинної групи: 20-річний та 26-річний мешканці Київської та Чернігівської областей. Вони завербували дев’ятьох мешканців Київської та Житомирської областей віком від 17 до 34 років, які виконували брудну роботу — приймали замовлення на підпали та розподіляли отримані за злочини гроші між членами організованої злочинної групи.

Обвинувачені виїжджали на об’єкти в будь-яку точку країни, кидали пляшки із запалювальною сумішшю в будинки і квартири та знімали на відео підпали чужого майна. Відео надсилали замовникам як доказ виконаної роботи.

Таким чином зловмисники встигли пошкодити чотири квартири та пʼять будинків в Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Слідчі Національної поліції провели 24 обшуки за місцями проживання учасників угруповання та зібрали неспростовні докази причетності до серійних підпалів усіх 11 членів злочинного угруповання. Серед іншого, було вилучено боєприпаси, понад 10 000 доларів США у різних валютах, мобільні телефони, які використовувалися для отримання замовлень та фільмування злочинів, а також банківські картки, які використовувалися для переказу коштів за злочини.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора всім учасникам злочинної групи, включаючи організаторів, повідомлено про підозру за умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України).

Підозрюваним вручено клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді цілодобових домашніх арештів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

1 годину ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

1 годину ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

1 годину ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

1 годину ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

1 годину ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

2 години ago