Categories: Інциденти

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм “Борис”, який вже спричинив масштабні повені у Центральній та Східній Європі, дістався до Апеннінського півострова.

У середу ввечері, 18 вересня, регіон Емілія-Романья опинився у епіцентрі негоди. Проливні дощі призвели до різкого підняття рівня води у річках та змусили місцеву владу оголосити евакуацію. Вранці 19 вересня ситуація ще більше погіршилась, повідомляють місцеві ЗМІ та очевидці в соцмережах.

Яка ситуація в Італії

Річки виходять з берегів, затоплюючи вулиці та будинки. Мер міста Модільяна Джадер Дарді повідомив, що місцева річка “вибухнула”, спричинивши катастрофічні наслідки. За його словами, нинішня ситуація навіть гірша за руйнівну повінь, яка сталася у травні 2023 року.

У селі Марцено, що в комуні Брізігелла, вода прибуває дуже стрімко, з вищерозташованих районів. Місцева влада закликає мешканців негайно залишати свої домівки та переміщуватися до безпечних місць. Для евакуйованих відкрито прихисток у місцевій школі.

Лука Делла Годенца, мер Кастель-Болоньезе, заявив, що масштаби лиха значно перевершили найгірші прогнози синоптиків. Рівень води у річках продовжує стрімко зростати. У місті Тебано водомірна рейка зафіксувала позначку 6,19 метра. Місцева влада мобілізувала пожежників та поліцію для оповіщення населення про критичну ситуацію.

У Болоньї спостерігається швидке підняття рівня води у річці Савена. Мешканцям прибережних районів наказано терміново евакуюватися з перших поверхів та підвалів будинків. Через зсуви ґрунту перекрито рух на деяких автошляхах.

Метеорологи попереджають, що несприятливі погодні умови зберігатимуться в Емілії-Романьї та сусідньому регіоні Марке щонайменше протягом наступної доби. У зв’язку з цим місцева влада оголосила про закриття шкіл у четвер. Мешканцям рекомендують утриматися від поїздок та по можливості працювати з дому.

Шторм “Борис” вже встиг наробити лиха у кількох країнах Центральної та Східної Європи. За попередніми даними, жертвами стихії стали щонайменше 24 особи. Тисячі людей були змушені залишити свої домівки через повені та зсуви ґрунту.

В Італії наразі евакуйовано понад тисячу осіб. Рятувальники продовжують операції з порятунку та надання допомоги постраждалим.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

47 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

49 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

50 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago