Categories: Інциденти

Безславний кінець “Мінська”: у Китаї на старому радянському авіаносці спалахнула пожежа (відео)

16 серпня на колишньому радянському авіаносці “Мінськ”, який уже кілька років животіє в лагуні біля берегів річки Янцзи в Китаї, спалахнула масштабна пожежа. Пізніше в мережі з’явилися перші кадри інциденту, на яких видно, що внаслідок загоряння старий корабель зазнав суттєвих пошкоджень. Про це повідомили оглядачі The Eurasian Times.

Інцидент стався в так званому науково-технічному парку Су-Сі-Тонг під час ремонтних робіт на кораблі. Пожежники, рятувальники і служби громадської безпеки контролюють ситуацію, а влада продовжує розслідування. Поки причини загоряння не встановлено, про постраждалих наразі також не повідомляють.

Як корабель потрапив до Китаю

Авіаносець “Мінськ” був введений до складу радянського флоту 1978 року і являв собою незвичайний гібрид авіаносця і крейсера. Однак після розпаду СРСР корабель став тягарем для російських ВМС, які продали його китайській компанії для демонтажу.

Однак завдяки зусиллям групи китайських підприємців, “Мінськ” перетворили на центральний елемент тематичного парку Minsk World, який збанкрутував у 2006 році. До 2010-х років корабель було перенесено в нове місце, поблизу Шанхая, де він продовжував животіти.

За інформацією The War Zone, влада прилеглого міста Наньтун у січні цього року заявила про плани з відновлення корабля і перетворення його на національний оборонний науково-освітній центр. Однак інцидент із пожежею може поставити крапку в долі корабля, який вже давно перетворився на занедбану реліквію минулого. Масштаби збитків належить уточнити, але є ймовірність, що сумна історія “Мінська” підходить до безславного завершення.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

3 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

12 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

21 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

29 хв. ago

Належить не тому виду: у школі учневі дозволили “стати вовком” (фото)

Учневі школи в Шотландії дозволили ідентифікувати себе вовком, оскільки дитина страждає від "видової дисфорії", коли…

38 хв. ago

Кадиров похвалився ще двома Cybertruck, які відправив на війну проти України

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що відправив на фронт ще два автомобілі Cybertruck, яких нібито "не…

47 хв. ago