Categories: Інциденти

Замах на Фаріон: оприлюднено перше фото ймовірного підозрюваного

Мережею поширили фото чоловіка, який, як стверджується, може бути нападником на Ірину Фаріон. За словами сусідів потерпілої, він стежив за будинком два чи три тижні. Чоловік приходив та сидів у дворі зранку до вечора, але тоді цьому не надали уваги.

Сусідка Фаріон Софія Іванішин розповіла, що чоловік спокійно сидів у кріслі біля дитячого майданчика. Він не поводився дивно, тому ні в кого не виникло думки про нього повідомити у поліцію. Тільки після нападу на Фаріон про нього згадали.

“Нападник вичікував на Ірину Фаріон 2-3 тижні” — сказала сусідка.

Вона додала, що почувши постріли навіть не одразу зрозуміла, що коїться. Спочатку подумала, що то сирена, а тільки потім побігла у сторону, звідки лунали звуки й побачила Фаріон, що лежала на дорозі. Біля діячки була сусідка, а інші люди, що опинились поряд, викликали поліцію та швидку.

“Почувши постріл, подумали, що сирена тривоги. А потім підбігли і побачили. Вона вже лежала і жіночка-сусідка над нею молилася. Потім викликали швидку та поліцію”, – розповіла Софія Іванішин.

На фото, що оприлюднили сусіди можна побачити молодого хлопця в окулярах та панамі. Він спокійно сидить на лавці та спостерігає за двором й, як виявилось, за під’їздом Фаріон. Наразі у Львові введено в дію план “Перехоплення”. Інспектори поліції перевіряють транспорт на виїздах з міста.

Замах на Фаріон

Напад на скандальну мовознавицю Ірину Фаріон здійснили близько 19:30 на вулиці Масарика у Львові. Невідомий вистрелив у жінку з пістолета без глушника, поцілив у скроню. Очевидці трагедії одразу викликали швидку та поліцію. У МВС цю подію вже кваліфікували як замах на умисне вбивство. 

Відомо, що Фаріон перебуває у вкрай важкому стані. Її госпіталізували до лікарні. наразі медики борються за її життя. Начальник Львівської ОВА Максим Козицький висловив співчуття мовознавиці та її родині. На інцидент відреагував і президент Україні Володимир Зеленський. Він заявив, що всі необхідні сили Нацполіції та СБУ задіяні, щоб встановити обставини цього злочину.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

7 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

15 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

23 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

31 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

39 хв. ago

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

У редакцію "На Пенсії" написав Петро Бабенко із Чернігівської області, і його обурення цілком зрозуміле. Чоловік упевнений,…

47 хв. ago