Categories: Інциденти

Він сам себе побив та був під наркотиками: військкомат виправдався за спробу самогубства хлопця у ТЦК

Закарпатський обласний ТЦК та СП відповів на звинувачення у незаконному затриманні та побитті хлопця, який в результаті здійснив спробу самогубства. Військкомат стверджує, що він нібито намагався незаконно перетнути кордон України, після чого його доправили в установу. Представники центру звинуватили затриманого у “неадекватній” поведінці та вживанні наркотиків.

Водночас ТЦК заперечує застосування фізичної сили до чоловіка. Ушкодження обличчя той міг завдати собі сам, припускають у центрі. Відповідну заяву пресслужба обласного ТЦК опублікувала у Facebook у понеділок, 18 березня.

У територіальному центрі комплектації розповіли, що фігуранта інциденту звуть Євгеній Володимирович Хабаров, він народився у 1996 році та зареєстрований у Харкові. Там додали, що 13 березня прикордонники затримали хлопця “при спробі незаконного перетину держкордону”, після чого його доправили до Першого відділу Хустського РТЦК у місті Іршава “для уточнення військово-облікових даних”.

Під час проведення військово-лікарської коміісії Євгеній, за даними центру, заявив, що не довіряє цій ВЛК. Через це його перевели до районного ТЦК у місті Хуст для проведення комісії.

“У Хустському РТЦК громадянин Хабаров Є.В. поводив себе неадекватно. Між 3 год. 10 хв. та 3 год. 30 хв. 14.03.2024 р. громадянин вчинив спробу суїциду у вбиральні роти охорони Хустського РТЦК. Черговий роти помітив, що військовозобов’язаний Хабаров тривалий час не виходить з вбиральні, зайшов до туалету та помітив на підлозі Хабарова Є.В., який перебував без свідомості, а поруч нього були сліди крові”, – йдеться у повідомленні.

Далі, як стверджують в обласному ТЦК, хлопцю надали домедичну допомогу та викликали медиків швидкої, які його згодом госпіталізували. На обох передпліччях у нього були “незначні подряпини, що могли свідчити про спробу суїциду”, заявили в центрі. При цьому медики нібито зафіксували, що постраждалий “був в істеричному стані”.

“Лікарі також констатували, що такий стан міг бути викликаний вживанням наркотичних препаратів або речовин. Згодом, у нижній білизні Хабарова Є. В. було виявлено пластину препарату “Гідазепам”, який використовують при невротичних, психопатичних астеніях. У пластині були відсутні 5 таблеток з 10″, – додали в Закарпатському ТЦК.

В центрі додали, що “зі всією відповідальністю” заперечують вжиття фізичної сили до хлопця співробітниками РТЦК. А подряпини на обличчі “не свідчать про фізичну наругу над ним” – “ці рани Хабаров міг заподіяти собі сам з метою симуляції”, розповіли у військкоматі.

“Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не кидати тінь на співробітників ТЦК, які гідно виконують поставлені завдання”, – резюмували в ТЦК.

Спроба самогубства в ТЦК на Закарпатті: що відомо

Минулого тижня у соцмережі з’явилися повідомлення про побиття та катування хлопця працівниками ТЦК на Закарпатті. Дівчина постраждалого хлопця розповіла, що спочатку його викрали в місті Виноградів відвезли до прикордонного пункту пропуску Вилок, і там звинуватили у спробі перетину кордону. Після чого його піддали побиттям і тортурам, що і спровокувало його на спробу накласти на себе руки. Згодом постраждалого відвезли до реанімації.

У поліції дівчина намагалася написати заяву про викрадення людини, але їй відмовили, оскільки “він не сказав, що його викрали”. До публікації дівчина доклала фото і відео хлопця, який зі слідами побиття на обличчі (гематоми, синці і набряки) перебуває у лікарняній палаті.

Ольга Степанова

Recent Posts

Фіцо хоче вмовити Україну продовжувати транзит російського газу у 2025 році

На початку 2025 року можуть виникнути проблеми з поставками нафти і газу через Україну до…

5 секунд ago

Путін на дроті: хто і чому з західних політиків виступає за якнайшвидший діалог з Кремлем

Словацький прем’єр Фіцо заявив, що прагне відновити "нормальні відносини" з РФ, а німецький уряд не…

2 хв. ago

В Україні оновили вікові обмеження для водіїв: хто не зможе сісти за кермо

В Україні діють чіткі вікові обмеження для водіїв різних категорій транспортних засобів, про що нагадало…

8 хв. ago

Повісток поштою стане ще більше: десятки тисяч осіб скоро отримають свої “листи щастя”

Міністерство оборони України сформувало і відправило "Укрпошті" ще 70 тис. повісток. Документи мають електронні підписи…

11 хв. ago

У Києві оголосили повітряну тривогу: в бік міста летять “Шахеди”

Ввечері, 5 жовтня, у Києві оголосили повітряну тривогу. Їх причиною стали "Шахеди", які летять в…

22 хв. ago

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

З 2025 року в Україні для всіх споживачів встановлять єдиний тариф на постачання газу, але…

31 хв. ago