Categories: Інциденти

Інцидент на кордоні: у Польщі впала повітряна куля невідомого походження

На польському кордоні поблизу Білорусі виявили падіння повітряної кулі невідомого призначення. Поліція оточила територію та забезпечує охорону місця інциденту. Про це повідомляє радіостанція RMF FM.

Згідно з інформацією, об’єкт поки що не ідентифікували. Повітряна куля впала у районі Сокулка, розташованому в Підляському воєводстві Польщі, неподалік білоруського кордону.

Існує версія, що ця куля може бути метеорологічним приладом. Так, неподалік у Калінінградській області Росії розташована метеостанція, яка, як і подібні станції у всьому світі, регулярно запускає повітряні кулі для вимірювання температури, вологості та атмосферного тиску. Під впливом сильного вітру такі кулі інколи опиняються на прикордонних територіях Польщі.

Однак, у RMF FM припускають, що це може бути й інший літальний апарат, можливо, належний контрабандистам. Подібні пристрої використовуються для переправлення контрабанди через кордони, а тому зараз триває детальне розслідування інциденту. Поліція перевіряє всі можливі версії походження повітряної кулі, щоб встановити, чи має вона зв’язок із будь-якими незаконними діями або діяльністю.

Зараз правоохоронці продовжують огляд місця падіння та збирають докази для подальшого аналізу. Польська влада також підтримує зв’язок із суміжними країнами, щоб визначити походження об’єкта та зрозуміти, чи не несе він загрози національній безпеці. Розслідування продовжується, а деталі інциденту поки що залишаються невідомими.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

4 години ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

4 години ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

4 години ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

5 години ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

5 години ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

5 години ago