Categories: Інциденти

Тисяча корів може піти під воду: влада Орська неспроможна впоратися із негодою

Тисяча корів можуть піти під воду в Оренбурзькій області – їхня ферма розташована у зоні прорив дамби в Орську. Ця ферма є основним постачальником молока в дитячі садки та школи Орська, лікарні по всій Оренбурзькій області та частини сусідніх регіонів. Про це пише Telegam-канал Mash.

Як зазначає видання, ферма постачає молочну продукцію під маркою «Біле озеро». Зараз паводок уже дістався території підприємства – трактор поки що може підвезти корм, але тварини стоять уже за копита у воді. Можливості їх вивезти поки що немає. Якщо поголів’я відріже від складу кормів, корів неможливо годувати і доїти. А це означає, що вони захворіють і їх доведеться пустити на забій. Або російські рогаті просто втопляться. Вода оточила ферму, земляний насип не справляється із натиском стихії. За ніч рівень припливу Уралу – річки Сакмари – підвищився на 43 см.

Нагадаємо, в Орську, другому за величиною місті Оренбурзькій області, під час повені прорвало дамбу увечері 5 квітня. Наступного дня стався новий прорив у захисній споруді. Згодом стало відомо, що ще двом російським областям загрожує підтоплення: у Курганській та Тюменській областях неминучі затоплення через аномальне підвищення рівня води.

Пізніше росіяни знайшли винуватців у прориві дамби в Орську, який вже призвів до підтоплення десятків населених пунктів та евакуації тисяч людей, при тому, що вода все ще продовжує прибувати. Директор АТ «Спецбуд» Сергій Комаров, який брав участь у будівництві дамби, звинуватив у прориві греблі за мільярд рублів… гризунів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, через що розбився гелікоптер президента Ірану

Причиною падіння вертольота, на борту якого був президент Ірану Ібрагім Раїсі , могла бути технічна несправність.

3 хв. ago

Де можна зарядити телефон, коли немає світла

На базі ДСНС діє понад 700 пунктів незламності.

20 хв. ago

12 країн вирішили допомогти Німеччині забезпечити Україну засобами ППО

До ініціативи Німеччини «Негайні дії з протиповітряної оборони» для України (IAAD) хочуть приєднатися ще 12…

32 хв. ago

Росія збирає війська біля Сумської області – ISW

Російські війська концентрують обмежені, недоукомплектовані і незгуртовані сили на Сумському напрямку.

42 хв. ago

“Резерв+”: чому застосунок недоступний за кордоном

В окремих країнах застосунок "Резерв+" ще може бути не доступним, оскільки маркетам необхідно декілька днів на обробку…

57 хв. ago

Польща планує затопити частину кордону з Росією та Білоруссю

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск розповів про будівництво системи укріплень на кордоні з Білоруссю та Росією, яка включатиме…

1 годину ago