Categories: Інциденти

Випустили 8 куль: під Москвою ліквідували офіцера спецназу ГРУ, який повернувся з України

Що ж, війна повертається додому навіть для тих, хто її почав. Під Москвою вбили офіцера спецназу ГРУ Микиту Кленкова, який лише нещодавно повернувся з бойових дій в Україні. У підмосковному селі Меленки 44-річний заступник командира Центру підготовки Сил спецоперацій ЗС РФ став мішенню для невідомого стрілка.

Стріляли холоднокровно: щонайменше 8 пострілів пролетіли через вікно його білого Hyundai Palisade. Вбивця чекав на Кленкова, і коли той сів за кермо, без вагань відкрив вогонь. Автомобіль продовжив свій хід, доки не врізався в огорожу та стіну будинку. Очевидці кажуть, що машину Кленкова переслідував Mitsubishi Outlander. Вбивця зник з місця злочину, і, можливо, був не один. От так просто, серед білого дня, в годину пік — стрілянина, переслідування, втеча. Це не сцена з голлівудського фільму, це реальність сучасної Росії.

Кленков був не просто черговим офіцером. Він служив у військовій частині 43292, яка належить до елітних підрозділів ГРУ. І от його життя обірвалося за якихось 20 хвилин від місця служби, недалеко від Солнєчногорська. Місце, яке мало бути безпечним тилом для таких, як він, стало зоною смертельної небезпеки.

РосЗМІ вже повідомили, що порушено кримінальну справу за фактом вбивства та незаконного обігу зброї. Прокуратура Підмосков’я тримає це розслідування на контролі. Але головне питання: хто наважився розправитися з таким офіцером? І що це за таємничі переслідувачі, які так точно обрали свою ціль? Російські пропагандисти мовчать про це, але можна припустити, що далеко не всі у країні підтримують повернення тих, хто проливає кров на фронті.

Ця історія лише підтверджує той факт, що Росія поступово стає не тільки агресором, але й мішенню для власних бійців. І чим більше таких історій, тим очевидніше: насильство, яке Росія несе в інші країни, починає розривати її зсередини.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

В ТЦК назвали умову, за якої ті, хто має відстрочку, не будуть служити

Ті військовозобов'язані, які мають право на відстрочку, повинні надати всі необхідні для цього документи. У…

9 хв. ago

США категорично відмовилися збивати ракети РФ: яка причина

Представники адміністрації Джо Байдена розповіли, чому США та Велика Британія допомагали збивати іранські ракети над…

21 хв. ago

ДБР та кіберполіція затримали на Черкащині прокурора-педофіла

Слідчі ДБР спільно з Кіберполіцією затримали прокурора, якого звинувачують одразу за декількома тяжкими статтями Кримінального…

29 хв. ago

Ледь не забетонувався: перехожі врятували повністю покритого цементом кота (фото)

Цей випадок стався в понеділок, 14 жовтня, у районі Зеехельденбурт в Амстердамі, Нідерланди. По дорозі…

41 хв. ago

По 2700 грн – це норма: в Україні переписали пенсії

В Україні станом на 1 жовтня відзначається 10,34 мільйонів пенсіонерів. 25% українських пенсіонерів одержують близько 2760 грн…

50 хв. ago

Причина не в урагані. Чому Байден насправді не поїхав на “Рамштайн”

Минулого тижня сумною новиною для українців стало скасування засідання групи "Рамштайн", на якому мали бути…

57 хв. ago