Categories: Інциденти

Випустили 8 куль: під Москвою ліквідували офіцера спецназу ГРУ, який повернувся з України

Що ж, війна повертається додому навіть для тих, хто її почав. Під Москвою вбили офіцера спецназу ГРУ Микиту Кленкова, який лише нещодавно повернувся з бойових дій в Україні. У підмосковному селі Меленки 44-річний заступник командира Центру підготовки Сил спецоперацій ЗС РФ став мішенню для невідомого стрілка.

Стріляли холоднокровно: щонайменше 8 пострілів пролетіли через вікно його білого Hyundai Palisade. Вбивця чекав на Кленкова, і коли той сів за кермо, без вагань відкрив вогонь. Автомобіль продовжив свій хід, доки не врізався в огорожу та стіну будинку. Очевидці кажуть, що машину Кленкова переслідував Mitsubishi Outlander. Вбивця зник з місця злочину, і, можливо, був не один. От так просто, серед білого дня, в годину пік — стрілянина, переслідування, втеча. Це не сцена з голлівудського фільму, це реальність сучасної Росії.

Кленков був не просто черговим офіцером. Він служив у військовій частині 43292, яка належить до елітних підрозділів ГРУ. І от його життя обірвалося за якихось 20 хвилин від місця служби, недалеко від Солнєчногорська. Місце, яке мало бути безпечним тилом для таких, як він, стало зоною смертельної небезпеки.

РосЗМІ вже повідомили, що порушено кримінальну справу за фактом вбивства та незаконного обігу зброї. Прокуратура Підмосков’я тримає це розслідування на контролі. Але головне питання: хто наважився розправитися з таким офіцером? І що це за таємничі переслідувачі, які так точно обрали свою ціль? Російські пропагандисти мовчать про це, але можна припустити, що далеко не всі у країні підтримують повернення тих, хто проливає кров на фронті.

Ця історія лише підтверджує той факт, що Росія поступово стає не тільки агресором, але й мішенню для власних бійців. І чим більше таких історій, тим очевидніше: насильство, яке Росія несе в інші країни, починає розривати її зсередини.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Росія проводить передислокацію літаків на авіабазах: скільки спорядили ракетами

РФ, ймовірно, продовжує підготовку до масованого обстрілу України — продовжується передислокація та можливе спорядження літаків…

4 хв. ago

Одне з найбільших міст Польщі планує запровадити туристичний податок

Краків, друге за величиною місто Польщі та провідний туристичний центр, офіційно звернувся до уряду з проханням внести…

7 хв. ago

“Укрзалізниця” виставляє на аукціон площі на залізничних вокзалах: серед лотів Центральний вокзал Києва

В “Укрзалізниці” заявили про відновлення практики оренди площ на залізничних вокзалах країни. Про це повідомляє…

9 хв. ago

Названо п’ять особливостей онкологічних захворювань, які провокує війна

В Україні зростає кількість занедбаних випадків раку, адже люди менше звертають увагу на своє здоров'я. Про…

27 хв. ago

5-річний хлопчик став наймолодшим вчителем в історії людства: в чому його талант (фото)

Торік Пратьякш Віджай з Індії отримав роботу своєї мрії, хоча на той час йому було…

31 хв. ago

Сотні гривень за куб: нове підвищення тарифів на комунальні послуги позбавить останньої копійки

Комунальні підприємства оголосили про підвищення тарифів, посилаючись на нерентабельність поточних тарифів на послуги зі збору…

33 хв. ago