Categories: Інциденти

Ув’язнені в РФ взяли в заручники двох співробітників СІЗО: їх пов’язують з ІДІЛ

Група в’язнів у російському Ростові-на-Дону полонили двох співробітників СІЗО. Для звільнення заручників відправили “омонівців”. Про це пише “Медиазона”.

Відомо, що центральна частина Ростова оточена. Представники ОМОНу продовжують рухатися у напрямку слідчого ізолятора номер один.

Деталі інциденту

Вибивши шибки у своїй камері, шестеро обвинувачених, які знаходилися у слідчому ізоляторі, опинилися у черговій частині. Там вони взяли двох співробітників у заручники. По тривозі підняли весь особовий склад Росгвардії та МВС. Співробітників почали озброювати та відправляти до СІЗО, розташованого на вулиці Максима Горького. Також туди направили велику кількість машин швидкої допомоги. Дорога в ізолятор перекрита.

Самі злочинці вже озвучили свої вимоги: вони хочуть отримати зброю, машину та виїхати з території ізолятора. У такому разі вони готові відпустити заручників.

Зараз у бік СІЗО прямує ОМОН, також продовжуються переговори. Наразі про початок штурму мова не йде. Центральну частину Ростова оточили, введено обмеження на пересування транспорту. У регіон прямують співробітники центрального апарату ФСВП Росії для проведення перевірки.

Хто брав участь у “повстанні”

ЗМІ оприлюднили імена 5 з 6 в’язнів, які захопили ростовське СІЗО. Так, мова йде про:

  • Сайпудінова М.Ш
  • Ціцкієва А.М
  • Камнєєва Д.В
  • Гіреєва Т.М
  • Акієва Ш.А

Більша частина з них відбуває покарання по статтях про тероризм. Зокрема Гірєєв, Ціцкієв і Акієв були засуджені в грудні 2023 року у зв’язку з участю в ІДІЛ та участить у підготовці теракту. Вони планували напад на будівлю Верховного суду Карачаєво-Черкееської Респу́бліки. Гіреєва і Акієва засудили до 18 років позбавлення волі, а Ціцькієва – до 18 з половиною років.

При цьому злочинці встигли записати кілька відеоповідомлень. На кадрах помітно, що вони озброєні ножами та заточками. Засуджені підтвердили свою приналежність до ІДІЛ і повідомили, що захоплення заручників не було спонтанним. Зараз нападники хочуть знайти в СІЗО вогнепальну зброю.

Серед заручників опинилися керівник оперативного управління підполковник Олександр Б. та молодший інспектор чергової служби СІЗО номер один.

Ольга Степанова

Recent Posts

Генсек ООН стурбований ліквідацією лідера «Хезболли» Насралли

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив глибоку стурбованість через ескалацію конфлікту між Ізраїлем та ліванським…

2 хв. ago

Що буде, якщо поштою прийшла повістка і людина не з’явиться до ТЦК

Повістка вважається врученою, якщо її отримано, відмовлено від отримання або адресат відсутній за місцем проживання.…

12 хв. ago

Пенсію можна збільшити: у ПФУ розповіли, як забезпечити собі спокійнішу старість

Для українців відкрито заробляння стажу не лише на офіційній роботі. Позаторік було ухвалено рішення, що…

16 хв. ago

“Нам потрібна Росія”: в Австрії не хочуть обривати зв’язку з Москвою

Росія не готова до переговорів щодо завершення свого вторгнення до України. Проте в Австрії вважають, що Європа…

20 хв. ago

Ліквідація лідера «Хезболли». Ізраїль перебуває в стані підвищеної готовності

Ізраїль перебуває у стані підвищеної готовності до ширшого конфлікту після того, як стало відомо про ліквідацію…

21 хв. ago

Школярі вчитимуться за новими правилами: які зміни підготувало Міносвіти

"Всеукраїнська школа онлайн" модернізувала свої інструменти для дистанційного та змішаного навчання, повідомляє Міністерство освіти і…

25 хв. ago