Categories: Інциденти

У парламенті Грузії опозиціонер влаштував бійку через “російський закон”

Під час засідання юридичного комітету грузинського парламенту голова партії “Громадяни” Алеко Елісашвілі влаштував бійку з Мамукою Мдінарадзе з “Грузинської мрії”, що представляє парламентську більшість. Про це повідомляє проєкт “Радіо Свобода” “Эхо Кавказа”.

Резонансний випадок стався під час обговорення “закону про іноагентів”. Мдінарадзе сперечався з Анною Нацвлішвілі (партія “Лело”) щодо парламентської ініціативи, щодо якої немає спільної думки. У цю мить Елісашвілі підійшов до Мдінарадзе, який перебував за трибуною, і завдав удару кулаком по обличчю. Після події обидва парламентарії вийшли із залу засідань. За даними журналістів, спаринг тривав у коридорі. Згодом Алеко Елісашвілі пішов із будівлі парламенту.

Після бійки, за словами самого депутата, його вивели. Він пояснив, що “завжди намагався спілкуватися з “Грузинською мрією” по-людськи, а вони нас ведуть у Росію”. Елісашвілі також додав, що потрібно виходити на вулицю.

“Ми повинні викинути їх разом із їхнім “російським законом”. Набридло все це, і я “врізав” по обличчю цьому російському агенту — Мдінарадзе”, — сказав він.

Засідання юридичного комітету відновили за пів години. Його голова Анрі Оханашвілі закликав опозиціонерів і правозахисників “дати оцінку мерзенній поведінці цієї людини”.

“Я дам вам можливість, якщо хтось захоче прокоментувати, — сказав він. — На будь-яку провокацію, яку ви тут вчините, буде дана найсуворіша відповідь”.

Зі свого боку, висловив свою думку й Мамука Мдінарадзе. За його словами, Елісашвілі “підкрався до нього, як злодій”, після чого вдарив, що було “не по-чоловічому”.

У парламенті Грузії тривають обговорення законопроєкту “Про прозорість іноземного впливу”, який також називають “законом про іноагентів”, за аналогією з чинним законом у РФ. Його противники запланували на вечір протестну акцію біля будівлі парламенту під гаслом: “Так — Європі! Ні — російському закону!”

Ольга Степанова

Recent Posts

Відключення світла 21 травня – хто і коли буде без світла – заява Укренерго

У вівторок, 21 травня, в усіх українських регіонах запровадять графіки відключення електропостачання. Вони торкнуться як промислових,…

7 хв. ago

У Раді вже цього тижня можуть ухвалити нові кадрові зміни: яких міністерств торкнуться

У Верховній Раді на цьому пленарному тижні можуть ухвалити низку кадрових рішень. Зокрема, депутати можуть обрати…

14 хв. ago

Через мобілізацію: на кордоні затримали брата скандального експрокурора

У четвер, 16 травня, на пункті пропуску "Шегині – Медика", що на кордоні з Польщею…

25 хв. ago

Мільйонер розбив свій суперкар вартістю $380 тисяч, щоб покарати злодія

64-річний мільйонер розбив свій спорткар Lamborghini вартістю 300 000 фунтів стерлінгів (близько 15 млн грн) під час…

36 хв. ago

Загибель президента Ірану: в Туреччині розкрили дивну деталь про гелікоптер Раїсі

Гелікоптер, який перевозив президента Ірану Ібрагіма Раїсі, "не випромінював жодного сигналу". Про це повідомив міністр транспорту Туреччини…

47 хв. ago

Замах на Фіцо: у лікарні розповіли про його стан

Стан прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стабільний, і він одужує, повідомили в понеділок лікарі, які його лікують, оскільки…

54 хв. ago