Categories: Інциденти

В Німеччині чоловік напав з ножем на центр для біженців — є поранені

У берлінському центрі для біженців на Біттерфельдерштрассе в районі Марцан 21-річний чоловік поранив ножем сімох людей. Напад стався ввечері вівторка, 13 серпня.

Про це повідомив телеканал rbb24.

“Загалом семеро поранених, зокрема 15-річний підліток, охоронець і відвідувач центру”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, підозрюваний у нападі – алжирець. Причина нападу наразі невідома.

Видання зазначає, що поліція отримала повідомлення про різанину коло центру для біженців о 22:40. Нападник спочатку посварився перед входом до центру із 38-річним відвідувачем, а потім ударив його. Коли до чоловіків підійшов 62-річний співробітник служби безпеки, щоб врегулювати суперечку, підозрюваний вдарив і його, а потім пішов.

Але майже одразу у дворі центру цей чоловік зустрів кількох біженців і влаштував з ними бійку. Рід час сутички підозрюваний дістав ніж і поранив п’ятьох людей.

У поліції повідомили, що постраждалі отримали порізи, але небезпечних для життя травм не було. Нападник також зазнав травм і потребував медичної допомоги.

Відомо, що жертвами алжирця стали п’ятеро вихідців з Молдови, а також відвідувач та охоронець центру для біженців, які мають громадянство Німеччини.

Всіх постраждалих доправили до лікарень машинами швидкої допомоги та вертольотом. Нападника затримала поліція.

Видання зазначає, що останнім часом у Німеччині почастішали випадки нападів і погроз з ножем, і деякі з них призвели до серйозних поранень та навіть смерті жертви. За статистикою, переважна більшість нападників – молоді чоловіки.

Така ситуація змушує владу шукати ефективне рішення щодо посилення безпеки. Зокрема, Сенат Берліна планує запровадити в місті зони з забороною на носіння ножів.

Федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фейзер заявила, що хоче посилити закони про зброю і загалом заборонити носіння деяких видів ножів у громадських місцях. Зокрема, можуть заборонити викидні ножі та будь-які інші з довжиною леза понад 6 см.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усіх ФОПів в Україні знову зобов’яжуть платити ЄСВ: які суми

З 2025 року ФОПи знову будуть зобов'язані сплачувати ЄСВ (єдиний соціальний внесок), що відновитьдовоєнну систему оподаткування.Мінімальний ЄСВ становитиме до…

5 хв. ago

«Укрзалізниця» підвищить тарифи вже цього року: подробиці від Forbes

«Укрзалізниця» підготувала проєкт нової тарифної реформи. Так, компанія планує підвищити вартість перевезень будівельних матеріалів на…

14 хв. ago

Чи мобілізують з поганим зором: діагнози, з якими не беруть до армії

Попри загальну мобілізацію в Україні, законодавством визначено категорії громадян, які не підлягають призову. Серед них є…

23 хв. ago

Живуть у ліжках і засмічують в унітазах: названо найнеймовірніші місця проживання щурів

У Великій Британії жінка відчула, як її торкнувся щур, коли сіла на унітаз. Про це…

32 хв. ago

Найманці ПВК “Вагнер” охороняють нового диктатора в Африці: подробиці (фото)

РФ розширює сферу впливу на Африканському континенті. Найманців ПВК "Вагнер" бачили в Малабо, столиці Екваторіальної…

43 хв. ago

Меган Маркл з’явилася на тенісному турнірі в образі за $40 тисяч

43-річна дружина принца Гаррі Меган Маркл відвідала благодійний тенісний турнір у Лос-Анджелесі, а модні оглядачі…

52 хв. ago