Categories: Інциденти

У Франції під час польоту зіткнулися два винищувачі Dassault Rafale

У Франції сталося зіткнення двох винищувачів Rafale під час тренувальних польотів. Інцидент трапився в районі між гірським хребтом Вогезамі та департаментом Мерт і Мозель. Про це 14 серпня повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню в мережі X.

Зіткнення сталося під час планових тренувальних польотів, які проводила 3/4 ескадрилья “Аквітанія”, найбільший підрозділ Збройних сил Франції, що займається підготовкою пілотів для сухопутних і морських варіантів винищувача Rafale.

“Один із пілотів знайдений і не постраждав. Пошуки тривають. Ми хотіли б подякувати нашим збройним силам і жандармам, які беруть участь у пошуках і охороні території”, — повідомив Лекорню.

За інформацією “Мілітарного”, польоти були частиною програми перенавчання пілотів, які переходять із винищувачів Mirage 2000 на сучасні Dassault Rafale.

Напередодні аварії винищувачі вилетіли з авіабази Сен-Дізьє — Робінзон (BA113) і попрямували в район проведення маневрів. Місцеві жителі також помітили винищувачі Mirage 2000 у районі польотів, що свідчить про можливу участь цих літаків у спільних навчаннях.

Імовірне місце зіткнення Фото: Google Maps

Після зіткнення було розпочато масштабну пошуково-рятувальну операцію за участю місцевої жандармерії, пожежно-рятувальних служб, національного управління лісового господарства та національної федерації радіоаматорів.

Наразі було знайдено одного льотчика, який був поранений під час жорсткого приземлення на парашуті — пошуки двох інших пілотів, які перебували на борту двомісного літака, тривають.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago