Categories: Інциденти

Поляки на квадроциклах “прорвали” кордон України з Угорщиною (відео)

Громадяни Польщі були затримані після того, як незаконно перетнули кордон України з Угорщиною на квадроциклах. На них вже склали адмінпротоколи.

Про це повідомляє ДПСУ.

“Четверо поляків поза пунктами пропуску трьома квадроциклами та мотоциклом перетнули угорсько-український кордон. Прикордонний наряд затримав порушників”, – йдеться у повідомленні.

Прикордонники з’ясували, що затримані іноземці є членами спільноти, яка займається екстремальним прокатом кросових мотоциклів та квадроциклів.

“У підтримку акції “2222 км” чоловіки саме долали маршрут від Кракова до Стамбула, щодоби, здебільшого бездоріжжям, проїжджали 300 км. Втративши звʼязок, заблукали й так опинилися в Україні”, – додали в Держприкордонслужбі.

За незаконний перетин кордону на іноземців складено адмінпротоколи. Невдовзі, в порядку реадмісії, їх повернуть до Угорщини.

В’їзд іноземців в Україну

Ще у 2020 році Кабінет міністрів України змінив правила в’їзду іноземців до України. Зокрема уряд заборонив транзитний проїзд іноземним громадянам. Такі обмеження тоді були пов’язані з пандемією коронавірусу.

Під час російського вторгнення в Україну наприкінці лютого 2022 року Україна закрила кордон для виїзду своїх громадян чоловічої статі після оголошення воєнного стану та мобілізації у країні.

При цьому у травні 2022 року іноземцям не радили відвідувати будь-який регіон країни. Сьогодні більшість іноземців, які в’їжджають до України – це волонтери у складі гуманітарних місій чи дипломати зі спеціальних делегацій. Також – журналісти, які висвітлюють події в Україні.

Нагадаємо, на початку лютого 2024 року і військовий стан, і мобілізація були продовжені ще на три місяці, до 13 травня.

Ольга Степанова

Recent Posts

Британський король прийняв відставку прем’єра Сунака

Прем'єр Великої Британії Ріші Сунак після програшу на виборах офіційно подав у відставку, яку прийняв…

3 хв. ago

Гасіть вже світло в сусідів: кияни гостро реагують на відсутність знеструмлень в будинках-щасливчиках

Під дописами-звітами компанії ДТЕК Київські електромережі мешканці мікрорайонів почали активно "здавати" сусідні будинки, у яких…

14 хв. ago

Гад якийсь: що відомо про нового коханого Наталі Портман

Рік тому весь світ уважно стежив за драмою, що розгорталася у родині Наталі Портман. У травні…

22 хв. ago

Мільйон доларів за свою людину на Львівській митниці: пасинку директора інституту судекспертиз повідомили про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру Назару Шептицькому, пасинку провідного судового експерта Олександра Рувіна. Він…

35 хв. ago

Байден попросив не планувати йому заходи після 20:00, щоб більше спати

У відповідь на недавні невдачі в публічних виступах, президент США Джо Байден закликав губернаторів-демократів утриматися…

42 хв. ago

Друг Гіркіна: на фронті ліквідували ще одного відомого пропагандиста (фото)

Останнім часом все частіше з’являються цікаві новини про російських пропагандистів, яким тотально не щастить. Так, у…

54 хв. ago