Categories: Інциденти

Чули крики дитини в лісі: стали відомі нові подробиці вбивства 9-річної українки в Німеччині

Перехожі чули дитячі крики в лісі неподалік німецького міста Дебельн, де незабаром знайшли тіло 9-річної дівчинки, яку розшукували понад тиждень. Про це пише німецьке видання Sueddeutsche з посиланням на пресконференцію місцевої поліції щодо розслідування вбивства українки.

Правоохоронці мають дві версії, що це могло бути ненавмисне і навмисне вбивство.

Зазначається, що знайшовся свідок, який чув крики дитини в день її зникнення, 3 червня, в лісовому масиві, де згодом виявили тіло 9-річної Валерії з України. Він зателефонував до поліції лише через 2 дні і повідомив про ситуацію, але в поліції не відреагували.

“Від місця, де свідок почув крик, до місця, де ми знайшли дівчину, два кілометри”, – розповіли в місцевій прокуратурі.

Правоохоронці заявили, що дитину вбили в лісі. Пошукова група натрапила на тіло дівчинки в лісі між районом Маліч у Россвайні та районом Гермсдорф у Дебельні. Видання задається питанням, чому крики дитини в лісі не дослідили раніше, а лише через п’ять днів після того, як про них повідомили свідки.

“5 червня в оперативних сил була інформація про крики, але вона була настільки розпливчастою, що ми справді не могли її перевірити”, – пояснив прокурор.

Місце в лісі, де знайшли тіло 9-річної дівчинки з України

Через вбивство дитини в місті Дебельн оголосили жалобу і скасували міський фестиваль, який був запланований на вихідні.

Проти школи, де навчалася дівчинка, також ведуться перевірки. Є “порушення обов’язків по догляду”, оскільки матір не повідомили про те, що Валерія не з’явилася в школі. Маму українки допитували кілька разів та неодноразово перевіряли підозрюваних у сексуальних злочинах.

Вбивство 9-річної дівчинки в Німеччині: що відомо

3 червня в Німеччині дорогою до школи зникла 9-річна біженка з України Валері. Вона вийшла з будинку, де жила з мамою та сестрою, близько 7 ранку, але на уроках так і не з’явилася. Того дня вона не була на уроках, але однокласники дівчинки бачили, як вона нібито на когось чекала неподалік школи.

Пошуки дитини тривали понад тиждень. Тіло Валерії виявили 11 червня в лісі неподалік міста Дебельна. Правоохоронці заявили, що дитину вбили, а сексуального насильства відносно неї не було. Батько Валерії повідомивщо не бачив її 2 роки — вони спілкувалися лише по телефону.

12 червня в ЗМІ проінформували, що до злочину можуть бути причетними двоє чоловіків — колишніх її матері. Одни з підозрюваних повідомив журналістам, що на момент вбивства дитини перебував в Туреччині, де лікував зуби.

Ольга Степанова

Recent Posts

Люди панікували та кричали: літак під час сильної турбулентності розірвало на частини (відео)

Пасажирський лайнер авіакомпанії Air Europa, що прямував з Іспанії до Уругваю, "розірвало на частини" внаслідок сильної…

5 хв. ago

У вівторок киян знеструмлюватимуть у світло-сірій зоні: світла не буде вже до півдоби

Більш жорсткі умови розподілення електроенергії пов'язані зі спекотною погодою, що встановилася днями в Україні, а…

21 хв. ago

Фінляндія суттєво скорочує кількість притулків для біженців

Міграційне відомство Фінляндії Migri цього літа та восени має намір скоротити кількість місць для розміщення…

25 хв. ago

Юрист пояснив, що працівники ТЦК не можуть робити стосовно громадян

Працівники ТЦК та СП не мають права вчиняти стосовно громадян певні дії. Вони можуть перевіряти у чоловіків…

29 хв. ago

У десяти областях України оголосили штормове попередження (список)

На вівторок, 2 липня, в Україні оголосили штормове попередження. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру. Негода, за…

32 хв. ago

Із президентів у королі: Байден розкритикував рішення суду щодо Трампа

Рішення Верховного суду США про президентську недоторканність створює "небезпечний прецедент". На практиці воно означає, що Дональд Трамп…

35 хв. ago