Categories: Інциденти

У Міноборони лишився один контракт з компаніями Гринкевича

Міністерство оборони  має лише один контракт з компаніями, афілійованими з родиною львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича.

Про це повідомив заступник міністра оборони України полковник Віталій Половенко у Facebook.

“Вийшов з робочої наради Міноборони щодо розірвання контрактів з фірмами, афілійованими з родиною Гринкевичів. У МОУ залишився тільки один контракт з такою компанією. Він діє від 1 січня до 1 квітня”, – йдеться у повідомленні.

Віталій Половенко додав, що ця угода стосується постачання харчування військовим у Миколаївській та Херсонській областях і вона остання з тих, яку уклав Департамент ресурсного забезпечення, який зараз розформовують.

“Угода укладена за результатами тендеру, проведеного на Прозоро – до того, як нам стало відомо про арешти і затримання. Ми вже почали ретельні службові перевірки”, – зазначив заступник міністра оборони.

Він також розповів, що одна група інспекторів перевіряє тендер, друга – контракт, третя – якість послуг. Інспектори перевірятимуть усі аспекті співпраці протягом усього терміну дії угоди.

“Зараз важливим пріоритетом є харчове забезпечення захисників. Утім, якщо з’являться хоч якісь підстави розірвати цей останній контракт достроково – ми негайно це зробимо”, – наголосив він.

Раніше у Міністерстві оборони повідомили про розірвання договорів з компаніями Ігоря Гринкевича, після того, як стало відомо про його затримання за спробу дати хабар співробітнку Дердавного бюро розслідувань.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

3 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

12 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

21 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

29 хв. ago

Належить не тому виду: у школі учневі дозволили “стати вовком” (фото)

Учневі школи в Шотландії дозволили ідентифікувати себе вовком, оскільки дитина страждає від "видової дисфорії", коли…

38 хв. ago

Кадиров похвалився ще двома Cybertruck, які відправив на війну проти України

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що відправив на фронт ще два автомобілі Cybertruck, яких нібито "не…

47 хв. ago