Categories: Інциденти

Пошук 9-річної українки у Німеччині: знайдено тіло, але особу не підтверджено

В Німеччині вже тиждень не можуть знайти 9-річну дівчинку з України, яка із мамою приїхала до міста Дебельн, ховаючись від війни. Дівчинка зникла по дорозі до школи, а однокласники бачили, що вона ніби на когось чекала. Про це пише німецьке виданняя BILD.

9-річну Валерію шукають у місті Дебельн у Саксонії вже протягом тижня. Поліція поки що не має жодних зачіпок. Батьки дівчинки вважають, що її викрали.

Однокласники українки розповіли, що у день зникнення вона пропустила заняття. 3 червня вона вийшла з дому близько 7 години ранку і пішла до школи, але на уроках так і не з’явилася. При цьому її однокласник повідомив поліції, що бачив Валерію поруч зі школою. Вона, за його словами, стояла і ніби на когось чекала.

Тато дівчинки Роман залишився в Україні, він служить у ЗСУ, і коли стало відомо про зникнення його доньки, йому дали відпустку. Чоловік готує документи, щоб поїхати до Німеччини. Він вважає, що його дитину могли викрасти.

“Я звертаюся до тих, хто причетний до її зникнення. Знайдіть у собі мужність повернути нашу улюблену дитину нам, батькам. Я дуже сподіваюся, що скоро зможу потримати свою дочку на руках”, — сказав він, звертаючись до ймовірних злочинців.

Пошуки дівчинки продовжуються.

“Я така вдячна за всю допомогу. Я не знаю, що ми робили б без підтримки. Я благаю всіх, хто має будь-яку інформацію про Валерію, звернутися в поліцію”, — сказала бабуся зниклої Валерії Віра.

Прокуратура почала розслідування проти освітнього закладу, який проігнорував те, що його учениця не з’явилася на заняття, не повідомивши про це батькам. Мама дівчинки помітила зникнення доньки лише ввечері, близько 18:30.

Ольга Степанова

Recent Posts

Пенсії у 240 тисяч гривень: хто в Україні отримує найвищі виплати

Деяким українським суддям на пенсії виплачується до 240 тисяч гривень на місяць. Середня пенсія для суддів становить…

2 хв. ago

У Києві після замаху помер казахський опозиційний журналіст Садиков

У вівторок, 2 липня, у лікарні Києва помер казахський опозиційний діяч та журналіст Айдос Садиков,…

3 хв. ago

Times про можливий конфлікт РФ і США: де проходять “червоні лінії” Путіна, знає тільки він

Песимісти у США, які б'ють на сполох з приводу ризику прямого військового конфлікту між США і…

30 хв. ago

Росія повинна страждати: в Конгресі США підтримують розширення дозволів Україні на удари по РФ

В Палаті представників Конгресу США підтримують розширення дозволів на застосування американської зброї Україною для ударів по Росії.…

33 хв. ago

Орбан приїде до Києва 2 липня з неочікуваним візитом – The Guardian

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відвідає Київ у вівторок, 2 липня. Несподіваний візит одного з найбільш проросійських лідерів…

38 хв. ago

Чи втратить багатодітний батько право на відстрочку у разі розлучення

Багатьох цікавить питання, чи втрачає чоловік право на відстрочку від військової служби у разі розлучення з дружиною.…

40 хв. ago