Categories: Інциденти

“Лежали на землі, а нападники били їх ножем”: у Польщі порізали молодих українців

У ніч проти 9 червня у Варшаві зловмисники напали на двох молодих українців і завдали їм 12 ножових поранень

У Польщі напали на українців. Жорстокий напад трапився посеред ночі у Варшаві. Двоє молодих хлопців із України отримали серйозні ножові поранення. Поліція розводить руками. Ба більше, ймовірно натякає на помсту. Про усі деталі зухвалого інциденту – читайте далі.

У ніч проти 9 червня у Варшаві напали на двох молодих українців і завдали їм 12 ножових поранень. Один постраждалий отримав п’ять ножових поранень, а інший – сім, у тому числі поранення легень. Як розповіла дівчина Вікторія, яка зв’язалася з виданням “Антикор”, їхня компанія з чотирьох осіб вирішила вийти в магазин близько 2:30 ночі.

“Ми сиділи вдома після концерту та мої друзі (двоє хлопців та дівчина) вирішили сходити до магазину. На подвір’ї вони вирішили орендувати самокати. Тоді до них підійшли двоє хлопців (приблизно 20-27 років) і почали погрожувати, заявляючи, що це їхній район та їхні самокати. Начебто все заспокоїлося, але один із них раптом вдарив мого друга в обличчя”, – розповідає подруга постраждалих.

Почалася бійка, і дівчина, яка була з ними, встигла втекти та викликати поліцію.

“Коли я обернулася, мої друзі вже лежали на землі, а нападники били їх ножем. Обидва нападники втекли, один із них просто втік у будинок”, – каже Вікторія.

12 ножових

Хлопці були тяжко поранені. У одного з них п’ять ножових поранень – два в сідниці та три у стегні. У другого – сім ножових поранень, одне з яких пробило легеню. Коли на місце події прибула поліція, їхня реакція та дії просто розчарували, розповідає дівчина.

“Нам сказали, що навряд чи когось знайдуть, а коли приїхали до лікарні, жартували над моїм хлопцем і пропонували також заколоти нападників”, – зазначає українка.

Постраждалі побоюються, що справа може бути зам’ята, і сподіваються на допомогу та розголос.

“Я боюся, бо один із нападників живе у моєму під’їзді”, – каже Вікторія.

Напали на українських волонтерів

Нагадаємо, що на початку червня у Чехії в центрі Праги група агресивних росіян напала на членів української волонтерської організації Prague Maidan. Волонтерка організації повідомила, що ці люди напали на них і навіть завдали фізичної шкоди. За її словами, двоє жінок накинулися на одну з волонтерок, а ще один чоловік схопив 19-річного чеха.

Росіяни після нападу встигли втекти, адже поліція довго їхала на виклик. Однак, пізніше правоохоронці Чехії затримали чотирьох росіян в аеропорту Вацлава Гавела. Про це повідомило Radio Prague International. Чеські слідчі порушили кримінальну справу. Згодом поліція заявила про нові факти у справі, але не стала їх розголошувати.

Українця вдарили ножем у Німеччині

Також нещодавно у Дортмунді, Німеччина, невідомі напали на 15-річного підлітка з України. Він гуляв ввечері з двома друзями. Хлопець отримав щонайменше два поранення ножем. Інцидент стався 20 травня.

ЗМІ повідомляють, що під час бійки один із нападників витягнув ніж. За даними Bild, 15-річний підліток отримав спочатку поріз шиї, а потім нападник встромив лезо у верхню частину тіла. У результаті підліток опинився на межі життя і смерті. За словами журналістів, отримавши серйозне поранення, українець зміг пройти ще кілометр, після чого втратив свідомість. На місце викликали швидку допомогу. Медики боролися за життя українця просто неба. Потім його доставили до лікарні. Наразі поліція веде пошуки нападників, яким вдалося втекти з місця події. За даними правоохоронців, стан українського хлопця зараз стабільний. 

Вбивство українця в Угорщині

На жаль, це не всі випадки, коли за кордоном нападають на наших співвітчизників. Нещодавно світ сколихнуло жорстоке вбивство українця в Угорщині. Ситуація дуже схожа, що і в Німеччині. Між чоловіками виникла сварка, потім бійка, де нападник вдарив українця ножем. На жаль, постраждалий українець ще до приїзду правоохоронців і медиків почав стікати кров’ю та помер на місці. У його вбивстві миттєво стали підозрювати казаха.

Угорські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за підозрою у вбивстві, нападника затримали на місці. Що стало причиною конфлікту, не зазначається. Місцеві видання уточнюють, що українець був зарізаний ножем у приміщенні міжнародної транспортної компанії, де він та підозрюваний працювали водіями вантажівок, а на момент жорстокого вбивства вони відпочивали на території автотранспортної компанії.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Раді пояснили, чи вручатимуть повістки українцям за кордоном

Військовозобов'язані українці до 16 липня повинні оновити свої облікові дані. Це також стосується й громадян, які…

1 хв. ago

Естонія скасовує пільги на транспорт для біженців з України

Українські  біженці, які проживають в Естонії, з 1 липня більше не зможуть безкоштовно їздити в…

3 хв. ago

Ця зима буде пекельною: але наступна стане ще гіршою: українців терміново попередили

Під час інтерв'ю в ефірі одного з телеканалів, ексзаступник секретаря РНБО Степан Гавриш розповів про те, що…

10 хв. ago

Люди панікували та кричали: літак під час сильної турбулентності розірвало на частини (відео)

Пасажирський лайнер авіакомпанії Air Europa, що прямував з Іспанії до Уругваю, "розірвало на частини" внаслідок сильної…

24 хв. ago

У вівторок киян знеструмлюватимуть у світло-сірій зоні: світла не буде вже до півдоби

Більш жорсткі умови розподілення електроенергії пов'язані зі спекотною погодою, що встановилася днями в Україні, а…

40 хв. ago

Фінляндія суттєво скорочує кількість притулків для біженців

Міграційне відомство Фінляндії Migri цього літа та восени має намір скоротити кількість місць для розміщення…

45 хв. ago