Categories: Інциденти

“Залишився один хвіст”: у Росії підлітки спалили гелікоптер

У російському Ноябрьску двоє школярів спалили вертоліт Мі-8. За це їм нібито обіцяли заплатити 5 мільйонів рублів.

Про інцидент повідомляє низка російських ЗМІ, зокрема видання “Baza”. Так, двоє хлопців у віці 13 і 14 років прокралися на російський аеропорт у Ноябрьску, облили вертоліт Мі-8 горючою рідиною і підпалили.

“Хлопці втекли з місця злочину, проте через годину їх вдалося затримати. Річ у тім, що школярі підпалювали вертоліт цигарками. Після того, як вони облили вертоліт рідиною, хлопці вирішили покурити і потім кинули сигарету в вертоліт. Пожежі не сталося. Тоді один із хлопців закурив другу цигарку і після цього встромив її в рідину. У цей момент стався вибух”, — йдеться в повідомленні.

Хлопцям сильно обпекло обличчя, тому трохи відбігши від аеропорту, школярам довелося викликати швидку. Медики доправили паліїв до лікарні.

Вертоліт згорів майже повністю — від нього залишився тільки хвіст.

Під час розмови із правоохоронцями, школярі розповіли, що за “роботу” їм пообіцяли 5 мільйонів рублів. Також підлітки зізналися, що кілька днів тому вони підпалили вежу стільникового зв’язку. За це вони отримали 30 тисяч рублів.

Аеропорт Ноябрськ на мапі
Аеропорт Ноябрськ на мапі

Завдання хлопчаки отримували у “Telegram”. Примітно, що батько одного зі школярів нині знаходиться в Україні, служить на так званій “СВО” — так росіяни називають війну.

Гелікоптер Мі-8

Мі-8 — радянський багатоцільовий вертоліт, розроблений ОКБ М. Л. Міля на початку 1960-х років. Наймасовіший у світі вертоліт із двома двигунами, один із наймасовіших вертольотів в історії авіації. Його вартість становить від 15 до 17,5 млн доларів.

Після ряду доробок Мі-8 був прийнятий на озброєння радянських ВПС у 1967 році і показав себе настільки вдалою машиною, що закупівлі Мі-8 для російських ВПС продовжуються й досі. Мі-8 використовують більш ніж у 50 країнах світу. Також вертоліт є світовим рекордсменом за кількістю модифікацій.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

6 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

20 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

31 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

42 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

52 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

60 хв. ago