Categories: Інциденти

“Кримінальний авторитет” зі Сміли, який побив військового, оголошений у розшук

“Кримінальному авторитету” Вадиму Долотенку, який побив військового в Смілі, оголосили про підозру. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генеральної прокуратури.

“За процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури Черкаської області повідомлено про підозру місцевому жителю, який побив військовослужбовця. Йому інкриміновано вимагання та хуліганство (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 296 КК України). Оскільки підозрюваний переховується від органів слідства, його оголошено в розшук”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прокурори скерували до суду клопотання про затримання підозрюваного і доставлення до суду з метою обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Військовослужбовця визнано потерпілим у кримінальному провадженні.

Побиття військового у Смілі

У Смілі на Черкащині 3 вересня стався конфлікт між військовим Анатолієм Гончаренком та місцевим кримінальним авторитетом, який має судовий вирок. Батьки захисника потрапили у ДТП з вини фігуранта. Військовий оприлюднив в мережі пост — він хотів ідентифікувати водія для вирішення конфлікту.

Ним виявився Вадим Долотенко, який, побачивши пост, сам призначив військовому зустріч зустріч. Під час зустрічі — Долотенко погрожував Анатолію Гончаренку та побив його, змусивши публічно вибачитися.

Інцидент викликав неабиякий суспільний резонанс та привернув увагу активістів. Голова МВС Ігор Клименко також назвав ситуацію у Смілі ганебною. Він наголосив, що ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів. Міністр пообіцяв “належну і жорстку реакцію правоохоронців”. Він запевнив, що поліція встановить усі факти кримінальної справи. Службову перевірку розпочали через можливу бездіяльність місцевих поліціянтів.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Американське вето на глибокі удари по РФ надихає Володимира Путіна на продовження агресії і одночасно розхолоджує…

4 хв. ago

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

8 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

11 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

28 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

35 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

40 хв. ago