Categories: Інциденти

Вбивство 9-річної українки у Німеччині: підозрюваного передали німецькій поліції

Німецькій поліції 10 липня передали громадянина Молдови, якого підозрюють в убивстві 9-річної українки Валерії, яке сталося у Німеччині. 36-річного чоловіка, якій міг убити дівчинку, нещодавно затримали в Чехії. Зараз він вже перебуває під вартою за рішенням суду.

Як повідомила поліція Саксонії, підозрюваний у вбивстві дівчинки постав перед слідчим суддею окружного суду міста Хемніц та відмовився коментувати звинувачення. Саме тому суддя залишив виданий ордер на арешт у силі. Підозрюваного помістили під варту до виправної колонії в землі Саксонія.

Зазначимо, що Валерія та її родичі (мама, сестра, бабуся), приїхали до Німеччини з Дніпра на початку війни. Батько дівчинки служить у ЗСУ. Оскільки після переїзду до Німеччини батьки дівчинки розлучилися, у матері з’явився новий кавалер – Андрій, громадянин Молдови. Проте стосунки в них не залагодилися, що могло стати причиною вбивства Валерії.

Востаннє дівчинку бачили в понеділок, 3 червня, вранці, коли вона прямувала до школи на Bayerische Strasse. До школи дитина не дійшла. Камери зафіксували маминого ексбойфренда біля її будинку того ж дня. Тому поліція вважає, що той може бути вбивцею Валерії, який керувався помстою її матері або ж мав неприязнь до дівчинки чи інший мотив. 

Дитину шукали 300 поліцейських і місцеві жителі. Лише 12 червня представники поліції міста Хемніц у Саксонії офіційно повідомили, що виявлене напередодні дитяче тіло належить зниклій українській дівчинці. Поліція заявила, що маленьку Валерію жорстоко вбили. Ознак сексуального насильства на тілі дитини не виявлено. У німецькому Дебельні жителі створили меморіал із квітами та іграшками, повідомляють місцеві журналісти. Люди через смерть дитини скасували свято міста, оголосивши жалобу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

32 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

33 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

35 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

45 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

47 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

48 хв. ago